КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗДОБУВАЧІ ОСВІТИ ПЕРШОГО КУРСУ ОП «ДИЗАЙН СЕРЕДОВИЩА» НА ЕКСКУРСІЇ КЛОВСЬКИМ ПАЛАЦОМ

У рамках практичної підготовки 5 березня 2024 року здобувачі вищої освіти першого курсу освітньої програми «Дизайн середовища» разом із куратором Наталею Ришкевич, старшим викладачем кафедри дизайну інтер’єру і меблів, отримали унікальну можливість ознайомитися з однією з видатних архітектурних національних пам’яток XVIII ст. столиці – Кловським палацом, який є одним із прикладів стилю бароко.

Під час екскурсії Кловським палацом, який нині є представницьким корпусом Верховного Суду України, здобувачі мали змогу побачити відновлені інтер’єри історичної будівлі. Екскурсовод Галина Борисівна провела студентів через величні зали Пленумів та музей Верховного Суду, де молодь дізналася про історію будівлі та історію розвитку судочинства в Україні.

Експозиція музею надає можливість для ознайомлення з історичними документами та матеріалами, які є фактичними свідченнями розвитку судоустрою та судочинства в країні, а також пам’ятними подарунками, що репрезентують міжнародні відносини Верховного Суду з іншими державами. Цей досвід розширив знання студентів у сфері історії та архітектури, й збагатив їхнє розуміння культурної спадщини України.

Відвідування Кловського палацу стало незабутньо яскравою подією для студентів, які висловили подяку організаторам за можливість побачити та відчути унікальну атмосферу цього історичного місця та напряму бароко в архітектурі.

14.03.2024