КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ РАДИ ВЕТЕРАНІВ КНУТД: ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ РОБОТИ

Відбулося чергове засідання Ради ветеранів Київського національного університету технологій та дизайну. Було поінформовано про підсумки роботи за 2023 р. та завдання на 2024 р. Також обговорили поточні питання підтримки і сприяння Ради ветеранів у забезпеченні і реалізації державної політики у галузі вищої освіти та науки, створення умов для поглиблення співпраці університету та бізнесу, активну участь у провадженні заходів з національно-патріотичного виховання здобувачів освіти, вивчення проблем та забезпечення їх розв’язання у межах покладених на неї повноважень.

Відкрив засідання Іван Грищенко, ректор університету, доктор економічних наук, професор, дійсний член НАПН України. Іван Михайлович наголосив на важливості досвіду та ролі Ради ветеранів КНУТД у збереженні та розвитку кращих традицій університету та національно-патріотичному вихованні молоді, особливо сьогодні в умовах збройної агресії росії проти України. Понад два роки триває війна з росією, понад два роки мужньо і стійко український народ боронить незалежність, державність і соборність нашої країни. Понад 730 днів і ночей героїчні й незламні сини й доньки стримують повномасштабне вторгнення країни-агресора росії, а кожен хто працює, навчається в тилу, донатить, волонтерить щодня наближає нашу Перемогу, кожен робить, що може…

Іван Грищенко поінформував про вагомі здобутки колективу університету – не збавляючи темпу Київський національний університет технологій та дизайну продовжує покращувати свої позиції. Так, наприклад, порівняно з 2022 роком, у загальному рейтингу 2023 року відбулося зростання на 5 позицій та покращення підсумкового бала рейтингу на 21 пункт. Також вагомим здобутком науково-педагогічного колективу є входження нашого Університету в десятку найкращих закладів вищої освіти столиці України! Що вкотре підтверджує правильно обраний стратегічний курс розвитку КНУТД. А нещодавно, затверджена Вченою радою КНУТД «Стратегія розвитку Київського національного університету технологій та дизайну в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови України на 2024–2028 рр.» додає впевненості в подальшому зростанні.

Ми маємо плекати високі моральні ідеали, – зазначив Іван Михайлович, – спонукати до утвердження освіченості, стійкості, самоідентичності й відповідальності у час випробувань для українського народу, формувати готовність захищати Батьківщину і Рада ветеранів своєю роботою з молоддю доводить важливість підтримання зв’язку поколінь.

Традиційно у березні в університеті беремо участь у Шевченківських днях, цьогоріч заходи приурочені 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря, з-поміж заходів – святковий концерт для здобувачів освіти і викладачів; виставка літератури «Неперехідні вічні змісти Кобзаря» видань Т. Г. Шевченка та про українського пророка, що зберігаються у фондах науково-технічної бібліотеки КНУТД; огляд виставок творчого циклу «Шевченкіана»: «Шевченкіана художника Івана Їжакевича» та «Свою Україну любіть» Івана Марчука.

З 4 по 25 березня 2024 року у Виставковому центрі «Мистецький простір КНУТД» презентацією робіт «…Мирний сон» знаного українського художника, викладача університету Дмитра Коваля, члена Національної спілки художників України, було відкрито третій сезон роботи цього осередку українського сучасного мистецтва, майданчику самовираження, свободи та обміну ідеями. Сила віри, надія, відповідальність за майбутнє нашої держави і кожного з нас як і твори мистецтва, підтримують, надихають, утверджують перемогу світла над темрявою, добра над злом… Вічне залишається вічним. Сьогодні соціум як ніколи потребує зміцнення та імплементації духовних цінностей, об’єднання, згуртованості.

Підбиваючи підсумки роботи Ради ветеранів Іван Грищенко акцентував, що здійснюючи підготовку висококваліфікованих фахівців та патріотично свідомих громадян для економічного розвитку та повоєнної відбудови нашої великої, вільної, сильної країни, ми всі наближаємо Перемогу!

Національно свідоме, освічене, сміливе суспільство – непереможне! Разом – до Перемоги! Україна понад усе!

 

Віктор ЛІЩУК, голова Ради ветеранів КНУТД

15.03.2024