КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ В ІНСТИТУТІ ІНЖЕНЕРІЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

9 березня 2024 року Україна відзначила 210 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча, інфлюенсера, націєтворця й пророка Тараса Григоровича Шевченка. Його пророчі слова: «Борітеся –поборите! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава, і воля святая!»  підтримують і закликають до боротьби у найскладніший час для України та вселяють надію, у найважчі хвилини, що «…врага не буде, супостата, і буде син, і буде мати, і будуть люде на землі!».

У рамках Шевченківських днів у КНУТД куратори інституту інженерії та інформаційних технологій, організували захід який охоплював лекцію із цікавими фактами з біографії поета, ознайомлення із його художнім спадком – художніми творами Кобзаря з краєвидами Києва різних років.

Здобувачі освіти продемонстрували ґрунтовні знання біографії та творчості Тараса Шевченка, декламували уривки з улюблених віршів поета. На завершення учасники заходу, які проявили найбільшу активність отримали смаколики із цитатами з творів Кобзаря.

Шанувати видатних українців, цінувати їх внесок у популяризацію всього українського і України, зокрема Шевченка – це означає шанувати рідну мову, історію, традиції й культурну спадщину нашого народу.

Захід завершився. Але не завершується наша шана до Великого Кобзаря та захоплення його ідеями та творчістю! Разом – до Перемоги!

15.03.2024