КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАХОПЛЮЮЧА НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА ПЕРШОКУРСНИКІВ КАФЕДРИ МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА

Здобувачі освіти першого курсу кафедри мистецтва та дизайну костюма пройшли навчальну практику у видатних історико-культурних місцях нашої столиці. Протягом лютого-березня 2024 року відповідно до програми навчальної практики освітньої програми «Дизайн одягу» під керівництвом Ірини Чуботіної, старшого викладача, доктора філософії першокурсники мали можливість реалізувати практичні і теоретичні знання та навички за курсами, що вивчаються та підготуватися до самостійної діяльності відповідно до фаху, добираючи матеріали для подальшої творчої роботи.

Одним з об’єктів відвідування став Національний музей історії України – провідний історичний музей, що за кількістю експонатів (800 тис.) є найбільшим музеєм країни. Здобувачі мали змогу відвідати одразу кілька виставок, що були представлені в цьому видатному закладі: «Церква Богородиці Десятинна: архітектурно-мистецький образ», «Прапори Незалежності», «Сергій Єрмаков. Феномен українського кутюр’є» та інші. Усі виставки були інформативні та пізнавальні, та кожна по-своєму була корисна для опрацювання майбутнім фахівцям з дизайну одягу. Під час відвідування студенти робили замальовки, і творчість продовжилася на пленері.

 

Зацікавленість здобувачів викликала колекція Національного науково-природничого музею НАН України (ННПМ) — одного із найбільших науково-природничих музеїв світу і найбільшого  природничого музею  України. Здобувачі освіти мали змогу ознайомитися з дивовижним світом мінералів та гірських порід у Геологічному відділі Музею, розглядаючи експозиції Палеонтологічного відділу та давніми сторінками історії Землі, а також експонатами Зоологічного та Ботанічного відділів, де представлено розмаїття флори та фауни не тільки України, а й різних куточків планети. Особливу увагу привернуло художнє оформлення експозицій музею, адже тут представлено роботи всесвітньо відомих українських художників Івана Їжакевича, Федора Кричевського, Геннадія Глікмана та інших талановитих митців. 

Також під час практики здобувачі відвідали оновлений Київський зоологічний парк, де робили швидкі скетчі та фотографували тварин для подальшого виконання натурних замальовок та проєктних розробок.

 

Під час практики здобувачі освіти отримали яскраві емоції та позитивний досвід роботи на пленері, що особливо важливо для подальшої професійної діяльності в царині мистецтва та дизайну одягу.

18.03.2024