КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ХІМІЧНА ОСВІТА ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ БЕЗПЕКИ ТА СТІЙКОСТІ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

З 11 до 14 березня 2024 року в м. Лечче (Італія) за участі співробітників факультету хімічних і біофармацевтичних технологій КНУТД, завідувачки кафедри хімічних технологій та ресурсозбереження Вікторії ПЛАВАН і професора цієї ж кафедри Володимира ХОМЕНКА проходив міжнародний семінар «Розвиток університетських програм з безпеки та стійкості критичної інфраструктури» за проєктом «Захист критично важливої хімічної інфраструктури України від триваючої російської агресії».

Семінар проводився за підтримки Офісу зменшення загроз Бюро міжнародної безпеки та нерозповсюдження, Державного департаменту США, Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global), за сприяння служби з питань безпеки критичної інфраструктури Апарату РНБО України та за участі експертів зі США, ЄС, Канади, Нігерії, а також італійського Університету Саленто.

Запрошення  науковців і викладачів КНУТД до участі в такий визначній події є безумовним доказом авангардної ролі КНУТД у підготовці спеціалістів різного профілю для хімічної промисловості України, зокрема для захисту її критичної інфраструктури.

Учасники семінару були ознайомлені зі знаннями та кращими практиками щодо захисту критичної інфраструктури, пов'язаної з хімічною безпекою, проведенням оцінки вразливості об’єктів, а також освітніми програмами з безпеки та стійкості критичної інфраструктури з метою зміцнення критичної інфраструктури України, забезпечення сталого розвитку в контексті повоєнного відновлення.

Отриманні знання також будуть корисними при реалізації освітньої програми «Екологічний інжиніринг» за спеціальністю 183 Технології захисту навколишнього середовища.

19.03.2024