КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗДОБУВАЧІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «182 ТЕХНОЛОГІЇ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» ВІДВІДАЛИ «ТК-ДОМАШНІЙ ТЕКСТИЛЬ»

04 березня 2024 р. здобувачі першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 182 «Технології легкої промисловості» освітніх програм «Конструювання та технології швейних виробів», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Текстильні технології моди та інтер`єрного простору» та «Індустрії моди» за ініціативи Наталії Остапенко, декана факультету мистецтв і моди, професора у супроводі Тетяни Дзикович, заступника декана, доцента, Лариси Білоцької, доцента та відповідальних за організацію практики на кафедрі моди та стилю, Галини Олійник, доцента та Світлани Лозовенко, асистента відвідали виробниче підприємство «ТК-Домашній текстиль».

Студентів та викладачів радо зустріла Наталія Амінова, керівник відділу кадрів «ТК-Домашній текстиль». На початку зустрічі вона розповіла про славетну історію та асортимент компанії. Підприємство входить до групи компаній «Текстиль-Контакт» і за більш ніж 25 років успішної роботи стало лідером з виробництва текстильних виробів в Україні. Основна частина асортименту виробляється на власних фабриках, які розташовані у Києві, Одесі, Чернігові.

 

Асортимент виготовленої продукції – це комплекти постільної білизни з натуральних тканин власного виробництва, трикотажні простирадла і наволочки, наматрацники, махрові халати і рушники, подушки і ковдри, стьобані покривала, кухонний текстиль, аксесуари для SPA та багато іншого. Особлива увага приділяється виробництву текстилю для новонароджених – компанія «ТК-Домашній текстиль» є виробником трикотажних і текстильних виробів для державної програми матеріальної допомоги «Пакунок малюка». Власна торгова марка компанії «Home Line» завоювала популярність далеко за межами України.

Наталія Анатоліївна ознайомила студентів із вистьобувальним виробництвом та обладнанням: п’ятьма високопродуктивними вистьобувальними та комп’ютеризованими вистьобувально-вишивальними машинами, що дають можливість виготовляти широкий асортимент ковдр, покривал та іншого домашнього текстилю.

 

Зацікавило майбутніх фахівців і вишивальне виробництво, обладнане сучасними вишивальними машинами, які дають змогу створювати вишивку будь-якої складності та майже на будь-яких видах тканин.

 

Здобувачі вищої освіти відвідали просторі цехи підприємства, ознайомилися з технологічними процесами виготовлення виробів.

Під час відвідування експериментального відділу студенти познайомилися з Павліною Піддубною, конструктором підприємства, яка закінчила КНУТД у 2020 році за ОПП «Конструювання та технології швейних виробів». Павліна поділилася специфікою своєї роботи, з вдячністю згадала роки навчання в КНУТД та побажала студентам та викладачам успіхів у навчанні, викладацькій, науковій та професійній діяльності!

Працівники підприємства, які проводили екскурсію, неодноразово наголошували на великій затребуваності фахівців швейної галузі – конструкторів і технологів, як для підприємства, так і для галузі загалом.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву «ТК-Домашній текстиль» за співпрацю, підтримку Університету та можливість ознайомлення здобувачів освіти з виробничим процесом!

20.03.2024