КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УПРОВАДЖЕННЯ ГУМАННИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ ТА ДОСЛІДЖЕНЬ

Уже другий рік поспіль триває успішна співпраця КНУТД із міжнародними громадськими організаціями «Doctors Against Animal Experiments (DAAE)» (Німеччина) та InterNICHE (Велика Британія), координатором яких є біолог Дмитро Лепорський.

Головний напрям співпраці спрямований на впровадження в освітній процес гуманних методів досліджень в рамках навчання та наукових розробок біологічного, фармацевтичного та медичного спрямувань.

Широкий спектр сучасних методів, а саме: in silico, in vitro, multi-organ chips, комп’ютерні симуляції, віртуальна реальність, комп’ютерні моделі, вже сьогодні впроваджено та активно використовується в світовій практиці освітніх та наукових установ.

Враховуючи визнані світом тенденції, за підтримки декана Тетяни Деркач, ще одна кафедра факультету хімічних та біофармацевтичних технологій – кафедра біотехнології, шкіри та хутра, зробила крок до започаткування в освітньому процесі використання гуманних методів досліджень і підписала договір про передачу навчальних матеріалів. За підтримки Дмитра Лепорського були передані технічні засоби, зокрема, ноутбук та мультимедіапроєктор, що дадуть можливість використовувати сучасні мультимедіапрограми та відеофільми для вивчення профільних дисциплін освітніх програм з біотехнологій та біоінженерії.

Колектив кафедри біотехнології, шкіри та хутра КНУТД щиро дякує міжнародним партнерам за підтримку та розвиток співпраці.

20.03.2024