КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УКЛАДЕНО УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ КНУТД ТА ТОВ «ЛУАЗ МОТОРС»

20 березня 2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулася робоча зустріч ректора університету Івана Грищенка, доктора економічних наук, професора, академіка НАПН України з Вадимом Ігнатовим, директором компанії ТОВ «ЛУАЗ Моторс», головою правління Української асоціації учасників ринку електромобілів (EV-UA).

У заході взяли участь  Людмила Ганущак-Єфіменко, проректор КНУТД, Ігор Панасюк, директор Навчально-наукового інституту інженерії та інформаційних технологій КНУТД, Володимир Стаценко, проректор з цифрової трансформації КНУТД, Ірина Шведчикова, професор кафедри комп’ютерної інженерії та електромеханіки КНУТД.

У грудні 2022 року Вадим Ігнатов презентував перший український електричний пікап LUAZ. Він має не лише співзвучну назву з легендарною «Волинянкою» Луцького автомобільного заводу, а й позиціонується як реінкарнація позашляховика в електричній версії. «ЛУАЗ Моторс» перше в Україні підприємство, яке пропонує на ринку дешеві, нескладні в ремонті та пристосовані до сільської місцевості транспортні засоби. На підприємстві ТОВ «ЛУАЗ Моторс»  здійснюють крупновузлове збирання електропікапів.

Під час зустрічі було укладено договір про партнерство та співробітництво між ТОВ «ЛУАЗ Моторс» та Київським національним університетом технологій та дизайну. Було обговорено широке коло питань подальшої співпраці та її розширення з метою проведення спільних освітніх та наукових заходів.

Зустріч відбулась у теплій дружній атмосфері.

22.03.2024