КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД РОЗПОЧИНАЄ СПІВПРАЦЮ З МАЛОЮ АКАДЕМІЄЮ НАУК УКРАЇНИ

20 березня 2024 р. на засіданні Вченої ради Київського національного університету технологій та дизайну відбулось підписання угоди про співпрацю з Малою академією наук України. Церемонія проходила в урочистій атмосфері. Відкрив засідання Іван Грищенко, ректор КНУТД, академік НАПН України, доктор економічних наук, професор.

Відтак до учасників звернувся Станіслав Довгий, президент Малої академії наук, академік НАН України, академік НАПН України, доктор фізико-математичних наук, професор. Станіслав Олексійович виступив з доповіддю «Військова агресія росії проти України. Аналіз стану наукового сектору». Це дослідження було підготовлено Малою академією наук України та представлено 11 березня 2024 р. на симпозіумі ЮНЕСКО. Також Станіслав Довгий розповів про роботу академії, її внесок у збереження української культурної спадщини.

Угода про співпрацю між КНУТД та МАН України передбачає створення спільного проєкту, який дасть можливість суттєво спростити використання українських народних орнаментів в освітньому процесі та роботі дизайнерів. Фахівці університету та академії здійснюють оцифрування та векторизацію елементів гуцульських орнаментів, забезпечують їх поширення та можливість використання із сучасними програмними продуктами. Також укладена угода передбачає розширення освітньої, науково-дослідної, інноваційної, міжнародної діяльностей та навчально-виховної роботи.

Після церемонії підписання, ректор Іван Грищенко під оплески присутніх вручив Станіславу Олексійовичу Почесну відзнаку КНУТД.

Віримо, що спільна робота Київського національного університету технологій та дизайну та Малої академії наук України зміцнить їх науковий потенціал, суттєво розширить можливості освітньої та просвітницької діяльності, сприятиме реалізації найамбітніших проєктів у післявоєнній розбудові нашої країни.

Разом до Перемоги!

22.03.2024