КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗДОБУВАЧІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ПЕРШОГО КУРСУ КАФЕДРИ МОДИ ТА СТИЛЮ У НАЦІОНАЛЬНОМУ МУЗЕЇ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Щороку Україна відзначає особливу дату для українців 9 березня – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Цьогоріч виповнилася  210 річниця від дня народження Великого Кобзаря, проте кожне слово написане українським пророком досі актуальне і відгукується у серцях українців.

Світла постать Тараса Григоровича з його безмежною любов’ю до своєї Батьківщини та українського народу, мала й матиме величезний вплив, викликала й викликатиме щире захоплення в усі часи. Тарас Шевченко – неперевершений поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист, який також залишив велику образотворчу спадщину – понад тисячу творів.

15 березня 2024 року у рамках заходів до Шевченківських днів у КНУТД та з нагоди 210 річниці від дня народження Тараса Шевченка студенти освітніх програм «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» та «Конструювання та технології швейних виробів», гр. БШМК-23 кафедри моди та стилю під керівництвом куратора Тетяни Авраменко відвідали Національний музей Тараса Шевченка.

У колекції музею зберігаються  унікальні експонати та реліквії. Музейні фонди налічують понад 90 тисяч експонатів. З міркувань безпеки, на період російської агресії і воєнного стану, оригінали творів Шевченка замінено копіями.

 

У залах музею здобувачі вищої освіти мали унікальну можливість «доторкнутись» до предметів побуту, побачити граверне приладдя, інструменти, які використовував Тарас Шевченко, книжки, які він читав.

 

Особливо студентів зацікавив інтерактивний виставковий проєкт «Шевченко: мозаїка малярства» де твори Тараса Шевченка продемонстровані за допомогою відеопроєкцій. Виставкова зала — це своєрідне місце для рефлексій над творами Шевченка, щоб кожен, хто відвідає експозицію, сформував власну думку про його мистецтво.

Із задоволенням здобувачі освіти у сучасній залі ознайомилися з інтерактивними поетичними іграми.

  

Відвідування Національного музею Тараса Шевченка стало цікавим надихаючим досвідом, зануренням у багатство української культури та історії через творчість великого поета та сприяло  вихованню у здобувачів вищої освіти глибокого почуття національно-патріотичної свідомості, самоідентичності, гордості й поваги до вільного, мужнього, нескореного сина українського народу!

25.03.2024