КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СПІВПРАЦЯ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ КАФЕДРИ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА ЗДОРОВ’Я

16 березня у співпраці зі стейкхолдерами кафедри фізичного виховання та здоров’я Українським центром позашкільної освіти та Громадською організацією «Історико-патріотичне товариство «КИЇВГРАД» на території Київського національного університету технологій та дизайну проходив захоплюючий турнір з середньовічного бою – «Кубок КИЇВ ГРАДА 2024».

У турнірі прийняли участь команди з різних міст України: Києва, Харкова, Одеси, Вінниці, Дніпра, Білої Церкви, Первомайська.

З вітальними словами до учасників турніру звернулись керівник Громадської організації «Історико-патріотичне товариство «КИЇВГРАД» Євгеній РЯЗАНЦЕВ, директорка Інституту права та сучасних технологій Тетяна ВЛАСЮК, заступник директора Українського центру позашкільної освіти Юрій ДЕМЕДЮК.

 

 

В програмі заходу відбулися змагання з середньовічного бою у категоріях «Щит-Меч» та «Баклер-Меч», турнір з фехтування на протектованій зброї.

 

 

Результати Кубку України з Середньовічного Бою «Кубок КиївГрада 2024»

Дисципліна «Щит-Меч»

1 місце – Чаплоуцький Григорій (клуб «КФК», м. Київ)

2 місце – Тищак Володимир (клуб «Вольфсхельм», м. Київ)

3 місце – Семиглазов Дмитро (клуб «КФК», м. Київ)

Дисципліна «Щит-Меч. Жінки»

1 місце – Алексеєнко Катерина (клуб «Тангар», м. Одеса)

2 місце – Савельєва Софія (клуб «Путивль», м. Київ)

3 місце – Лютенко Надія (клуб «Тангар», м. Одеса)

 

Дисципліна «Баклер-Меч»

1 місце – Чаплоуцький Григорій (клуб «КФК»

2 місце –  Нечипоренко Богдан (клуб «КФК», м. Київ)

3 місце - Воронко Олексій (клуб "ОХМХ", м. Одеса)

 

Дисципліна «Баклер-Меч. Жінки»

1 місце – Алексеенко Катерина (клуб «Тангар», м. Одеса)

2 місце – Вершиніна Лідія (клуб «Тангар», м. Одеса)

3 місце – Лютенко Надія (клуб «Тангар», м. Одеса)

 

Турнір на протектованій зброї виграв Рогальский Андрій, команда «Озерна Гвардія», м. Київ.

В командному заліку турніру з середньовічного бою «Кубок КиївГрада» перемогла команда «КФК», м. Київ.

Програмою турніру було передбачено майстер-клас фехтування формату «Спорт-Меч» до проведення якого у якості інструкторів долучилися студенти освітньої програми «Фітнес та рекреація», які проходили виробничу практику на базі Українського центру позашкільної освіти. Студенти отримали знання і вміння з організації і проведення фізкультурно-масових, рекреаційно-оздоровчих і спортивних заходів.

Залучення здобувачів ОП «Фітнес та рекреація» в процесі практичної підготовки до рекреаційних заходів сприяє набуттю інформації стосовно фізичної рекреації, її ролі і змісту в структурі вільного часу різних груп населення, навичок здійснення засобів і форм рекреаційних занять, що дозволяє стати конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці у сфері фізичної культури і спорту.

 

 

Крім того на гостей турніру за донат на потреби Збройних Сил України чекала захоплююча фотосесія з середньовічними костюмами та обладунками.

 

Також в межах турніру відбувся благодійний аукціон зі збором коштів на потреби підрозділів Збройних Сил України  де Інститут права та сучасних технологій придбав розписаний майстринею лабораторії історичної реконструкції «КИЇВГРАД» Анастасією контейнер для снарядів.

 

Щиро дякуємо керівнику Громадської організації «Історико-патріотичне-товариство «КИЇВГРАД» Євгенію РЯЗАНЦЕВУ та його команді за змогу бути дотичними до частинки історії нашої України та чудового рекреаційного заходу. Участь у таких заходах впливає на особистісний розвиток здобувачів, розвиток креативності та творчого потенціалу,  а також спонукає їх до поглиблення знань та самовдосконалення (https://drive.google.com/file/d/1lN3LC4FTQZYhHQ1s5pCOpg268j82cBig/view?usp=drive_link).

 

 

Тримаємо освітньо-науковий фронт разом!

 

25.03.2024