КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КОМАНДА КНУТД ДОЛУЧИЛАСЬ ДО ІХ МІЖНАРОДНОГО ОРФОГРАФІЧНОГО КОНКУРСУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В ПОЛЬЩІ

Команда представників Київського національного університету технологій та дизайну, що складається з к. філол. н., доцентки кафедри філології та перекладу Світлани Дворянчикової і здобувачок Шамми Архебамен (4 курс, викладачка – доцентка Світлана Дворянчикова) і Рени Мехдієвої (1 курс, викладач – доцент Олександр Мунтян), котрі опановують на кафедрі українську мову як іноземну, долучилися до ІХ Міжнародного орфографічного конкурсу з української мови, який 15 березня 2024 року  організувала кафедра україністики Інституту східнословʼянської філології Ягеллонського університету.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 53 здобувачі з 16 країн, а саме: Австрії, Болгарії, Бразилії, Естонії, Італії, Канади, Китаю, Республіки Корея, Німеччини, Польщі, Сербії, Сполучених Штатів Америки, Туреччини, України, Хорватії та Чехії. Щирі шанувальники української мови зі всього світу в онлайновому режимі змагалися за звання найкращого знавця українського правопису, а їхні наставники увійшли до складу міжнародного журі.

Наші іноземні студентки збагатилися цікавим досвідом спілкування українською мовою як міжнароднім засобом комунікації у фаховій спільноті, продемонстрували гарні результати та здобули сертифікати учасниць. Наступного року команда КНУТД запланувала завітати до Ягеллонського університету й узяти участь у ювілейному Х конкурсі.

Вітаємо учасниць!

25.03.2024