КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

БЕЗПЕКА ТА ОЦІНКА ОБ’ЄКТІВ ХІМІЧНОЇ ГАЛУЗІ

З 23 до 25 квітня 2024 року в м. Бухарест (Румунія) за підтримки Офісу зменшення загроз Бюро міжнародної безпеки та нерозповсюдження, Державного департаменту США, Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global), за сприяння служби з питань безпеки критичної інфраструктури Апарату РНБО України та за участі експертів зі США відбувся очний навчальний семінар «Безпека та оцінка об’єктів хімічної галузі» .

Семінар проходив за участі завідувачки кафедри хімічних технологій та ресурсозбереження  Вікторії ПЛАВАН і доцента цієї ж кафедри, доктора технічних наук Володимира ХОМЕНКА.  Відкривала програму семінару доповідь Вікторії Плаван про перспективи розвитку та стан хімічної промисловості в Україні в умовах російської агресії.

Учасники семінару були ознайомлені зі знаннями та кращими практиками щодо проведення самостійного оцінювання хімічних об’єктів в Україні, оцінки вразливості хімічних об’єктів, що працюють; протидії дезінформаційним кампаніям, спрямованим на хімічний сектор та для допомоги Уряду України в розробленні планів реагування на такі ситуації з метою зміцнення критичної інфраструктури України.

Запрошення науковців і викладачів КНУТД до участі в такий визначній події є безумовним доказом авангардної ролі КНУТД у підготовці спеціалістів різного профілю для хімічної промисловості України, зокрема для зміцнення її критичної інфраструктури.

02.05.2024