КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЕКСКУРСІЯ СПІВРОБІТНИКІВ КНУТД ДО ЛАНДШАФТНИХ ПАРКІВ «БУКИ» ТА «ОЛЕКСАНДРІЯ»

За участю Первинної профспілкової організації співробітників університету відбулася екскурсія у ландшафтні парки «Буки» (село Буки, Київська область), «Олександрія» у Білій Церкві.

Співробітники університету разом зі своїми родинами розпочали екскурсію з ландшафтного парку «Буки». Екскурсанти завітали у витончений парковий комплекс «Буки», що розташований на березі річки Роставиця. Ідея створити ландшафтний парк була запропонована і реалізована у 1996 році меценатом Іваном Сусловим.

На території паркової зони в Буках побудовано церкву святого Євгенія і дзвіницю Данила. Поряд із ними стоїть демонтований фонтан «Рулетка» з Майдану Незалежності. Екскурсанти мали можливість ознайомитися з історією заснування парку, насолодитися приголомшливими краєвидами, зробити яскраві фото пам’яток в оточені зелених насаджень, води і скульптур.

 

Друга частина екскурсії була продовжена у парку «Олександрія» у м. Біла Церква. Парк було створено понад 200 років тому сім’єю графа Франциска Ксаверія Браницького, як предмет сімейної гордості та магнатської величі, який займає територію 400 га. Він вважається одним із найкращих дендропарків України. У парку екскурсанти ознайомилися із різноманіттям різних видів та форм рослин та під час пішохідної прогулянки мали можливість отримати незрівнянну насолоду, єднання з природою, її красою та силою.

Парк «Олександрія» – це ландшафтний парк з елементами романтизму та сентименталізму.

 

Усі учасники екскурсії отримали задоволення від екскурсії і багато позитивних емоцій та вражень від спілкування з колегами та природою!

02.05.2024