КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ НА ФАКУЛЬТЕТІ МИСТЕЦТВ І МОДИ

Вибір професії – один із головних життєвих моментів, який здійснює кожен у юному віці. Саме це визначає весь подальший життєвий шлях та має вагоме значення для суспільства. Профорієнтаційна робота є однією із складових, що допомагає зробити правильний крок у напрямку майбутньої професії.

Київський національний університет технологій та дизайну – відомий та потужний заклад, який уже більше, ніж дев’яносто років здійснює підготовку фахівців для галузі легкої промисловості. І цьогоріч гостинно відчиняє двері для майбутніх студентів Університет. 27 квітня 2024 року на факультеті мистецтв і моди КНУТД проведено День відкритих дверей. Гостей факультету тепло зустріли Наталія Остапенко, декан факультету, професор; Ольга Гараніна, завідувач кафедри технології моди, професор; Галина Токар, доцент кафедри моди та стилю; доценти кафедри технології моди Оксана Водзінська, Тетяна Дзикович та Вікторія Кернеш; Алла Колодяжна, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну. Подія відбулась у змішаному форматі.

Із вітальним словом від імені ректора Університету до майбутніх вступників та їхніх батьків виступила Наталія Остапенко, декан факультету та розповіла про освітні програми, за якими планується підготовка студентів на факультеті мистецтв і моди у 2024 році на першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях вищої освіти – «Конструювання та технології швейних виробів», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Індустрія моди», «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)», «Психологія», «Соціальна робота». Вона наголосила на потужному науково-педагогічному складі кафедр, серед яких значну частку складають практико-орієнтовані викладачі, безпековому середовищі, яке створив Університет для можливості навчання студентів у період воєнного стану, назвала акредитовані освітньо-професійні програми факультету. Гостям на зустрічі надали роздатковий матеріал з інформацією про кафедри та освітні програми факультету.   

 

Доповідь та презентацію щодо особливостей вступної компанії 2024 року представила Оксана Водзінська заступник декана з навчально-наукової роботи, доцент. Вона акцентувала на необхідності обов’язкової здачі вступниками національного мультипредметного тесту (НМТ) при вступі на перший курс бакалаврату на основі повної середньої загальної освіти та при вступі за скороченою формою навчання на основі освітнього ступеня фахового молодшого бакалавра (або ОКР «Молодший спеціаліст») для денної, заочної та дистанційної форм (навчання за державним замовленням або договором). Також актуальними є НМТ 2022 або 2023 років та ЗНО 2021 року. Наголошено, що мінімальний прохідний бал для вступу на навчання за державним замовленням становить 130 балів.

Про унікальність освітніх програм «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» та «Конструювання та технології швейних виробів» змістовно розповіла Галина Токар, доцент кафедри моди та стилю. Вона ознайомила слухачів із основними напрямами діяльності кафедри моди та стилю, назвала видатних випускників кафедри, наголосила на творчих здобутках студентів; можливостях щодо їх участі у заходах різного рівня наукового та творчого спрямувань; базах проходження практичної підготовки студентів, зокрема за кордоном; можливостях академічної мобільності здобувачів освіти тощо.    

Про знання та вміння, що отримують студенти під час навчання за освітньою програмою «Індустрія моди», потужну матеріально-технічну базу кафедри технології моди, міжнародні конкурси «Печерські каштани» та «Digital fashion», творчі виставки студентських робіт розлого розповіла Ольга Гараніна, завідувач кафедри.

На освітніх програмах «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» та «Психологія» кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну акцентувала увагу доцент кафедри Алла Колодяжна. Вона наголосила на широких можливостях щодо працевлаштування для випускників кафедри, вказала на переваги у підготовці здобувачів вищої освіти за обраними освітніми програмами, на актуальності професії психолога в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України, анонсувала освітньо-професійну програму «Соціальна робота».

     

З метою ознайомлення вступників з майбутніми спеціальностями в рамках Дня відкритих дверей викладачі кафедр провели майстер-класи.  Галина Токар продемонструвала процес моделювання одягу на манекені методом наколювання.  

Тетяна Дзикович віртуозно показала процес виготовлення трикотажного полотна на ручній плосков’язальній машині, до якого долучилися всі бажаючі.

Після проведених майстер-класів викладачі провели екскурсії та показали присутнім навчальні лабораторії Університету.

Також було створено групу у telegram-каналі, до якої за посиланням https://web.telegram.org/a/#-4186970068 можуть долучитися потенційні вступники для обміну інформацією.

Запрошуємо всіх бажаючих на Дні відкритих дверей, що відбуватимуться:

11 травня 2024 року об 11-00 год. – змішаний формат (онлайн/офлайн);

25 травня 2024 року об 11-00 год. – змішаний формат (онлайн/офлайн);

08 червня 2024 року об 11-00 год. – онлайн.

 

До онлайн-зустрічей приєднуйтеся за посиланням на платформі Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/7044935487?pwd=TE1TTTdzRlpIVlBrcWk4TERsZk5RQT09&omn=88077842341

Ідентифікатор конференції: 704 493 5487

Код доступу: 2024

 

Для офлайн-зустрічей приєднуйтеся за адресою:

м. Київ, вул. Мала Шияновська (Немировича-Данченка), 2, корпус 1, поверх 1, кімн. 1-0130 (конференц-зала ім. Михайла Вороніна)

 

За додатковою інформацією звертайтеся

м. Київ, вул. Мала Шияновська (Немировича-Данченка), 2, корпус 1,

поверх 3, кімн. 1-0360, 1-0361.

Контактний телефон: +38 (044) 256-29-37, e-mail: 

 

Запрошуємо на навчання на факультет мистецтв і моди КНУТД!!!

ШЛЯХ ДО УСПІХУ ПОЧИНАЄТЬСЯ У НАС!!!

09.05.2024