КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТКИ КАФЕДРИ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ СВІТЛАНИ ДВОРЯНЧИКОВОЇ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ БАКИНСЬКОГО СЛОВ’ЯНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Науково-педагогічні працівники кафедри філології та перекладу КНУТД впроваджують міжнародну програму академічної кредитної мобільності для здобувачів вищої освіти Київського національного університету технологій та дизайну і Бакинського слов’янського університету. У межах програми Ukrainian and English language practice: trip to Ukraine 07 травня 2024 року кандидатка філологічних наук, доцентка, доцентка кафедри філології та перекладу КНУТД Світлана Дворянчикова прочитала інтегровану лекцію «Вас ласкаво запрошує Україна». До заходу долучилися здобувачі освітніх програм «Переклад (азербайджанська і українська мови)» і «Регіональні студії (Україна)» Бакинського слов’янського університету.

 

 

Світлана Дворянчикова розпочала розмову зі студентами, чиї майбутні професії будуть пов’язані з Україною та українською мовою, з того, що надала загальні відомості про походження назви нашої країни, про українську мову як державну, а також про прапор, герб і славень. Здобувачі дізналися подробиці щодо географічного положення України та її кліматичних умов, провідних галузей економіки України та найвідоміших пам’яток нашої країни.

Лекторка розповіла про участь України в міжнародних організаціях, політику добросусідства і європейський вектор розвитку нашої держави, героїчну боротьбу українців за волю і незалежність.

Здобувачі ближче познайомилися з українськими мегаполісами, почувши багато цікавинок про Київ, Харків, Одесу та Дніпро.

 

 

Азербайджанські студенти роздивлялися світлини Дніпра, найбільшої судноплавної ріки Україні, символу нездоланності і слави української землі. Зацікавив аудиторію й найбільший і найпотужніший у світі літак Ан-225 «Мрія». Фотографії Софійського собору, Києво-Печерської лаври, історичного центра Львова, харківського майдану Свободи не залишили байдужим нікого з присутніх. Студенти мали нагоду спілкуватися українською мовою та поставили численні запитання про Україну та українців, на які лекторка надала відповіді.

Насамкінець зустрічі Світлана Дворянчикова запропонувала здобувачам Бакинського слов’янського університету пройти тестування для контролю рівня здобутих знань та засвоєння вивченого матеріалу.

 

 

Щиро дякуємо колегам і студентам Бакинського слов’янського університету за довіру та співпрацю!

09.05.2024