КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ ТИЖНЯ ДІЛОВИХ ІНОЗЕМНИХ МОВ «ІНВЕСТУЄМО В МАЙБУТНЄ»

За ініціативою викладачів кафедри філології та перекладу інституту права та сучасних технологій у КНУТД з 22 до 26 квітня 2024 року відбувся яскравий «Тиждень ділових іноземних мов “Інвестуємо в майбутнє”». У межах заходів Тижня науково-педагогічні працівники кафедри організували роботу секцій англійської і німецької мов, прослухали доповіді студентів, провели різноманітні тематичні заняття, конкурси та вікторину на найкраще знання бізнесового середовища.

Старша викладачка кафедри філології та перекладу Світлана Лебедєва 23 квітня 2024 року в групі БШМК1-21 провела комунікативний захід «Геджування в діловому англомовному спілкуванні». Здобувачка Аліса Константиненко презентувала цікаву доповідь про лінгвістичні засоби, які дозволяють висловити різні ступені категоричності в усному та письмовому мовленні та сприяти коректному та поміркованому спілкуванню.

 

 

22 квітня 2024 року професорка кафедри філології та перекладу Олена Юферева в групі БДГ1-23 провела творчий семінар My Business Idea. Cтуденти презентували проєкти майбутніх стартапів і поділилися враженнями від роботи вже налагодженого самостійного бізнесу. Молоді дизайнери мають намір розвивати креативні індустрії, розробляти нові програми навчання графічному дизайну і впроваджувати сучасні технології, для чого їм необхідно вдосконалювати комунікативні навички з англійської мови.

 

 

 

Старша викладачка кафедри філології та перекладу Світлана Гончаренко 22 квітня 2024 року організувала для здобувачів групи БДм1-21 тематичний вечір «Вибір перспективної ніші для власного бізнесу», де обговорювали презентації успішних студентських бізнес-проєктів.

22 квітня 2024 року в групі БАМ-22 відбулось тематичне заняття «Бізнес-комунікації», яке підготувала і провела доцентка кафедри філології та перекладу Ксенія Кугай.

Завдяки ґрунтовній підготовці і ретельному дослідженню студенти представили захопливі презентації і доповіді про ділове спілкування, а саме: про вплив соцмереж на стратегії бізнес-комунікації, стратегії подолання комунікативних бар’єрів, етикет професійного електронного листування, активне слухання в діловому спілкуванні, роль невербальної комунікації у діловій взаємодії, розвиток навичок ефективної презентації та технології покращення ділового спілкування.

Заняття промайнуло в динамічній атмосфері. Студенти оприлюднили свої ідеї, активно обговорювали актуальні проблеми забезпечення ефективності ділової комунікації, ділилися досвідом і розв’язували проблемні завдання.

 

 

Доцентка кафедри філології та перекладу Марина Вишневська 25 квітня 2024 року в групі БАМ-21 провела тематичне заняття, присвячене оформленню списку літератури до наукової роботи.

 

 

26 квітня 2024 року в межах «Тижня ділових іноземних мов “Інвестуємо у майбутнє”» старша викладачка кафедри філології та перекладу Тетяна Кетова провела тематичне заняття «Офіційні та неофіційні листи» зі студентами груп БАМ-22, БД-22 БШМК-22, які опановують дисципліну вільного вибору «Німецька мова». Здобувачі дізналися етикетні формули, які використовують на початку та в кінці ділових листів і імейлів, основні правила вживання формул привітання. Особливу увагу було приділено попередженню помилок під час послуговування привітальними формулами. Здобувачі практикувалися в написанні ділових листів і відповідей на них у рамах мініпроєкта «Листи-запрошення на культурні заходи міста».

 

 

22 квітня 2024 року завідувачка кафедри іноземної філології та перекладу Національного транспортного університету кандидатка педагогічних наук, доцентка Леся Шевчук прочитала для здобувачів КНУТД відкриту лекцію European Integration Processes in Ukraine in the Field of Science and Vocational Teacher Education: Implementation of Vienna and German Experiences. Лекторка познайомила слухачів зі світовим і українським досвідом реалізації програм з підготовки конкурентоспроможних сучасних викладачів. Усі присутні впевнилися, що якісна освіта є нагальною необхідністю цивілізованого суспільства, а педагог за будь-яких умов був, є та завжди буде головним провідником кожного успішного освітнього середовища.

 

 

22 квітня 2024 року здобувачі групи БТУР-20 Катерина Коренько, Ярослав Агеєв, Елеонора Батайкіна презентували свої доповіді Business international tourism, Technological innovations in tourism, Impact of business tourism on international relations, International tourist events, Exploring intercultural tourist activities in historical and ethnic business tourism. Тематика презентацій охопила проблеми міжнародного бізнес-туризму відносно його впливу на розвиток міжнародних відносин. Студенти обговорили технологічні інновації в туризмі, міжкультурних туристичних заходах в контексті історичного та етнічного бізнес-туризму.

 

 

Упродовж Тижня ділових іноземних мов викладачі кафедри філології та перекладу проводили вікторину на знання бізнес-середовища, що сприяла підвищенню обізнаності студентів про діячів, котрі зробили внесок в становлення та економічний розвиток бізнесу, та про роботу різноманітних успішних компаній у сучасному світі. У вікторині взяли участь здобувачі груп БДм-22, БДм2-23, БДм3-23-22, БІП-23, БП -23, ББТ-21, БП-23, БТУР-20, БХТ-20, ББТ-20, БШ-21, БАМ-22, БД-22, БШМК-22, БІТ2-22, БДГ3-23, БІСТ-22, БД-23 і БІТП-22.

Команда групи БДо3-23 посіла І місце, ІІ місце – команда групи БДМ3-23, а ІІІ місце розділили команди груп БМБ-23 і БПМ-23.

22-26 квітня 2024 року здобувачі вищої освіти КНУТД взяли участь у конкурсі перекладу з української на англійську мову тексту «Що таке гарна бізнес-ідея». Студенти груп БДм-22, БДм2-23, БДм3-23-22, БІП-23, БП -23, ББТ-21, БП-23, БТУР-20, БХТ-20, ББТ-20, БШ-21, БАМ-22, БД-22, БШМК-22, БІТ2-22, БДГ3-23, БІСТ-22, БМРД-23 змагалися за звання кращого перекладача.

 

 

Журі визначило, що призові місця посіли: І місце Ілля Щербаков (БМРД-23) і Аліса Галаган (БАМ-21), ІІ місцеМирослава Молочко (БМН-21) і Євгенія Свідро (БФ-23), ІІІ місцеДанило Легеза (БІП-23), Тимченко Богдан (БІП-23) і Тимур Кравченко (БМДЛ1-22).

Круглий стіл Business English is a key to success відбувся в КНУТД 25 квітня 2024 року. На цій зустрічі студенти представили цікаві проєкти-презентації, в яких оприлюднили бізнес-ідеї, а також висловили думки про перспективні професії і стартапи, що дотичні до їхніх спеціальностей.

З інформативними презентаціями виступили Єлизавета Паладій (БДг1-23), Єва Стояненко (БДг1-23), Олександра Храмова, Мирослава Молочко (БМН-21), Юлія Ключевська (БШМК-21), Валерія Тонковид (БДМ-22), Ірина Сідляр (БДМ-22), Анастасія Стельмах, Анна Разінкіна і Діана Степаненко (БДМ-23), Вікторія Пення (Бдо-23).

 

 

Результати проведення «Тижня ділових іноземних мов “Інвестуємо в майбутнє”» свідчать, що наші здобувачі вмотивовані опановувати іноземні мови та бути успішними в навчанні та майбутній професійній діяльності.

Дякуємо викладачам кафедри філології та перекладу та студентам за натхнення, креативність та активну плідну й дружну роботу!

09.05.2024