КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МІЖНАРОДНА АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ІНСТИТУТУ ПРАВА ТА СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ: ЛЕКЦІЯ ВИКЛАДАЧКИ БАКИНСЬКОГО СЛОВ’ЯНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ САМІРИ МЕДЖИДОВОЇ

Науково-педагогічні працівники кафедри філології та перекладу інституту права та сучасних технологій КНУТД працюють над імплементацією міжнародної програми академічної кредитної мобільності в дистанційному онлайновому форматі для здобувачів вищої освіти Київського національного університету технологій та дизайну і Бакинського слов’янського університету. У межах цієї програми 01 травня 2024 року відбулася лекція Azerbaijan is the pearl of the Caucasus викладачки кафедри європейських мов Бакинського слов’янського університету Саміри Меджидової. До зустрічі в аудиторії і дистанційно долучилися здобувачі освітніх програм «Англійська мова: переклад у бізнес-комунікаціях» (спеціальність 035 Філологія), «Українська мова і література та англійські філологічні студії» (спеціальність 014 Середня освіта), «Господарсько-правова діяльність» (спеціальність 081 Право) і «Політологія та публічні комунікації» (спеціальність 052 Політологія) інституту права та сучасних технологій. Модерували лекцію завідувачка кафедри філології та перекладу кандидатка філологічних наук, доцентка Єлизавета Ісакова та доцентка кафедри філології та перекладу кандидатка філологічних наук, доцентка Світлана Дворянчикова.

 

 

Пані Саміра Меджидова змалювала свою Батьківщину як країну вогнів і справжню перлину Кавказу, де східний колорит зустрічається із західним прогресом. Здобувачі дізналися, що Азербайджан багатий унікальною природою, неповторною культурою, багатовіковою історією, сучасною якісною освітою, традиціями та звичаями, вишуканою кухнею, а також щирими і гостинними людьми.

Лекторка розповіла, що туристи з усього світу приїздять до Азербайджану, щоб зануритися в її історію, доторкнутися до культурної спадщини, познайомитися з різноманітною флорою та фауною.

 

 

 

Студентству було цікаво дізнатися подробиці про фортеці Палацу Ширваншахів і кам’янисті вулиці Старого міста Баку, історико-архітектурного комплекс Шейха Бахауддіна в Гянджі, цілющі чорні піски Ленкорані, курорти Нафталана, центр нафтохімічної промисловості Азербайджану Сумгаїт, мечеть Джума, мінарет Гілейлі, фортецю Щекі.

Насамкінець зустрічі лекторка запропонувала студентам виконати розроблені завдання для контролю рівня здобутих знань та засвоєння вивченого матеріалу.

 

 

Щиро дякуємо пані Самірі Меджидовій і всім колегам з Бакинського слов’янського університету за дружбу та співпрацю!

09.05.2024