КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІЗИТ КОЛЕГ ІЗ ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ МОЛДОВИ НА ФАКУЛЬТЕТ ДИЗАЙНУ

25 та 26 квітня 2024 року факультет дизайну КНУТД відвідали викладачі кафедри урбаністики та міського дизайну Технічного університету Молдови (Кишинів, Республіка Молдова). Візит відбувся в рамках двостороннього договору про наукову та освітню співпрацю між КНУТД та ТУМ.

25 квітня 2024 року Ліліана Платон, завідувачка кафедри урбаністики та міського дизайну ТУМ, Ph.D., викладачі Інга Мацкан-Лісенко та Олександр Козаченко взяли участь у VІ Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасного дизайну». Ліліана Платон виступила з вітальним словом на пленарному засіданні, лектори ТУМ презентували доповіді на засіданнях платформ конференції «Тенденції розвитку арт і фешн-дизайну» та «Перспективи розвитку дизайну архітектурного середовища».

У рамках конференції було організовано виставки навчальних дизайн-проєктів студентів програми «Дизайн інтер’єру» ТУМ та виставку творчих робіт у галузі дизайну аксесуарів викладачки Інги Мацкан-Лісенко.

Після завершення конференції Данило Косенко, завідувач кафедри дизайну інтер’єру і меблів КНУТД, к. мист., та викладачі кафедри Олександра Шмельова-Нестеренко та Наталя Ришкевич провели для колег із Молдови екскурсію Києвом. Гості з великою цікавістю ознайомилися з історичною та сучасною архітектурою, парковим мистецтвом та ландшафним дизайном нашого міста.

26 квітня 2024 року відбулась робоча зустріч Ліліани Платон з Калиною Пашкевич, деканом факультету дизайну КНУТД, доктором технічних наук, професором та Данилом Косенком, завідувачем кафедри ДІМ, кандидатом мистецтвознавства. Колеги обговорили напрями подальшої співпраці як у рамках наявної угоди між КНУТД та ТУМ, так і можливості спільної участі в проєктах Erasmus+. Було підписано додатковий протокол до Угоди про співпрацю між КНУТД та ТУМ, яким було уточнено напрями співпраці між факультетом дизайну і кафедрою ДІМ КНУТД та факультетом архітектури і кафедрою УМД ТУМ.

Того ж дня викладачі ТУМ провели для здобувачів ОП «Дизайн середовища» та ОП «Графічний дизайн» майстер-клас з розпису по склу. Інга Мацкан-Лісенко розповіла про різноманітні технології виготовлення об’єктів з кольорового скла, використання їх в оздобленні інтер’єрів, виготовленні меблів, освітлювального обладнання тощо. Здобувачі освіти КНУТД під керівництвом викладачів з Молдови з великим інтересом виконали творчі роботи в техніці вітражного розпису по склу.

Висловлюємо щиру вдячність викладачам Технічного університету Молдови Ліліані Платон, Інзі Мацкан-Лісенко та Олександру Козаченку, що попри виклики воєнного часу знайшли можливість відвідати наш університет. Очікуємо на подальшу плідну співпрацю між партнерськими факультетами та кафедрами!

10.05.2024