КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ ДМИТРА РАЗУМКОВА ІЗ ЗДОБУВАЧАМИ ПРОВІДНИХ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ

1 травня 2024 року здобувачі вищої освіти кафедри інформаційних та комп’ютерних технологій у супроводі завідувачки кафедри Владислави СКІДАН та доцента  кафедри Антоніни  Волівач взяли участь у патріотично-виховному заході.

Зустріч  проходила в приміщенні Медіацентру Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв за участю народного депутата України, лідера об’єднання «Розумна політика», Голови Верховної Ради України (2019—2021 рр.) Дмитра Разумкова зі здобувачами вищої освіти провідних університетів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного університету технологій та дизайну, Національного університету «Острозька академія», Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет», Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Західноукраїнського національного університету, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного авіаційного університету та Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Захід передбачав спілкування у змішаному офлайн та онлайн форматі.

На початку зустрічі Дмитро Разумков привітав усіх, хто долучився до спілкування, та подякував за запрошення й організацію заходу: «Дякую Генеральній дирекції з обслуговування іноземних представництв за цю зустріч та, зокрема, дирекції «Медіацентр», де ми сьогодні зібралися. Діяльність підприємства є надзвичайно важливою, бо пов’язана з роботою в міжнародній площині. ГДІП є ефективним, адже функціонує на теренах нашої держави і на її користь. Дякую всім, хто сьогодні працює: бізнес це чи політика — розуміємо, що проблема з людським капіталом нині є катастрофічною. Круто, що молодь залишається в Україні. І важливо, щоб після завершення війни саме молодь почала розвивати нашу країну».

Спілкування між спікером та студентами проходило у форматі «запитання-відповідь». Зокрема, Дмитро Олександрович розповів про своє становлення як державного діяча та власний професійний шлях політика, переваги і труднощі роботи в політичному секторі й на посаді Голови Верховної Ради України, про комунікацію з різними політичними силами. Обговорили також напрями повоєнного розвитку України; неможливість проведення виборів на європейському рівні; енергетичний базис України, а саме ідею запровадження малих атомних реакторів як альтернативу ТЕЦ; створення робочих місць та соціальні заохочення для молоді, пошук шляхів повернення її до України; важливість дипломатичної роботи; питання вступу України до НАТО; дії держави щодо позитивної динаміки іміджу України у світі; відмінності між політичною та державною діяльністю; розвиток та підтримку малого і середнього бізнесу в Україні; посилення санкцій проти країни-агресора та перемовини стосовно обміну полоненими; зернові угоди; недосконалість закону про мобілізацію; карну відповідальність за державну зраду; економічну ситуацію в Україні; стартапи для молоді тощо.

Наприкінці заходу здобувачі подякували Дмитру Разумкову за конструктивні відповіді. На завершення зустрічі зробили спільну світлину на згадку про активне спілкування.

Висловлюємо щиру подяку команді Медіацентру ДП «ГДІП» за можливість приєднатися до цікавого заходу. Особлива вдячність Дмитру Олександровичу Разумкову за його відкритість у відповідях та готовність обговорювати складні питання нашого часу. Ваш досвід та розуміння проблем, які стоять перед нашою країною, є джерелом натхнення для молоді, щоб залишатися та розвиватися в Україні.

10.05.2024