КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДЕНЬ ГОСТИННОСТІ НА ФАКУЛЬТЕТІ ХІМІЧНИХ ТА БІОФАРМАЦЕВТИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

7 травня для старшокласників ЗОШ І–ІІІ ступенів № 309 м. Києва в Київському національному університеті технологій та дизайну було проведено екскурсію для ознайомлення з факультетом хімічних та біофармацевтичних технологій. Кожна кафедра факультету підготувала невеличку презентацію про освітні програми та спеціальності.

На кафедрі біотехнології, шкіри та хутра Олена Мокроусова, завідувачка кафедри, професор ознайомила учнів із особливостями спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», продемонструвала сучасні лабораторії для здійснення навчального процесу та наукових досліджень, презентувала правила вступу на бакалаврат. Надія Жолобак, доцент кафедри захопила екскурсантів мікроскопічним дослідженням з біології клітин зразків рослин.

 

Володимир Бессарабов, професор кафедри промислової фармації розповів учням про особливості вступу та навчання за освітньо-професійною програмою «Промислова фармація» та новою ОПП «Інноваційна фармацевтика». Після ознайомчої екскурсії навчально-науковою лабораторією молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології молоді співробітники кафедри провели для гостей майстер-клас з виготовлення твердих лікарських форм та визначення їхніх фармако-технологічних показників згідно з методиками Державної Фармакопеї України. Учням продемонстрували тести «Стійкість таблеток до роздавлювання» та «Розпадання». Наприкінці зустрічі учні власноруч готували солодкий вітамінізований продукт методом відцентрового формування волокон.

 

На кафедрі хімічних технологій та ресурсозбереження Вікторія Плаван, завідувачка кафедри поінформувала учнів про спеціальності «Хімічні технології та інженерія» та «Технології захисту навколишнього середовища» та перспективи працевлаштування після завершення навчання. Також було продемонстровано роботу сучасного обладнання кафедри.

 

Майбутні абітурієнти охоче вступали в діалог, ставили запитання, ділилися думками про свій професійний вибір.

 

Приємно було побачити жвавий інтерес учнів до науки. Ми раді були запросити учнів до виконання науково-дослідних робіт у рамках діяльності Малої академії наук України. Ласкаво просимо в наш дружний колектив!

11.05.2024