КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗДОБУВАЧІ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОГО ІНСТИТУТУ КУЛЬТУРИ І КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ У МУЗЕЇ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДНОГО ДЕКОРАТИВНОГО МИСТЕЦТВА

9 травня 2024 року здобувачі вищої освіти 1 курсу спеціальностей «Культурологія» та «Менеджмент соціокультурної діяльності» разом з куратором групи Дариною Черняк, доцентом кафедри філософії та  культурології відвідали Музей українського народного декоративного мистецтва.

Музей українського народного декоративного мистецтва – один із найбільших музеїв України, що розташований на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. У музейному фонді зберігається понад 75 тис. творів традиційного народного та професійного декоративного мистецтва України від ХV ст. до наших днів. В експозиції музею, що займає площу 1500 кв. м. представлено всі види народного мистецтва України: килимарство, ткацтво, вибійка, вишивка, кераміка, різьблення та розпис по дереву, художня обробка шкіри, рогу, металу, скла, фарфор, писанкарство, народний живопис, іконопис.

  

У музеї студенти мали можливість ознайомитися з виставками «Простір доброти Валерія та Надії Протор’євих» та «Незламність традицій».

Виставку «Простір доброти» присвячено творчості видатного, талановитого тандему митців, який прославив українську кераміку на весь світ – родини Протор’євих. «Добрі звіри» – авторська назва серії керамічних робіт Протор’євих. Фантастичні, добрі, усміхнені звірі приваблювали глядачів, а найбільш популярні зі скульптур упроваджувалися в поточне заводське виробництво майоліки. Роботи митців мали винятковий вплив на формотворчі процеси в мистецтві кераміки України та декоративному мистецтві загалом.

Проєкт «Незламність традицій» – виставка творів студентів і викладачів кафедри художньої кераміки, дерева, скульптури і металу Київської державної академії декоративного-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, яка нещодавно зазнала руйнувань, через ворожий обстріл.

13.05.2024