КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

НАУКОВА СПІВПРАЦЯ З КАУНАСЬКИМ ТЕХНОЛОГІЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ (ЛИТОВСЬКА РЕСПУБЛІКА)

З метою виконання спільних завдань науково-дослідної роботи «Функціональні текстильні матеріали та вироби для потреб  військових, медиків,  госпітальєрів  та  цивільного  населення  (акронім – ORTOKNIT)» (2024-2025рр.) у рамках українсько-литовського  співробітництва з 07 по 11 травня 2024 року відбувся робочий візит керівника НДР професора кафедри технології моди факультету мистецтв і моди, начальника науково-дослідної частини д.т.н., проф. Людмили ГАЛАВСЬКОЇ та начальника відділу інформаційного забезпечення та трансферу технологій PhD Олени ЄРШОВОЇ.

 

Під час візиту до Каунаського технологічного університету виконавців НДР відбулася зустріч з деканом факультету механічної інженерії та дизайну Kazimieras JUZĖNAS та виконавцями проєкту з литовської сторони заступником декана з наукової роботи проф.  Daiva MIKUČIONIENE та проф. Rimvydas MILAŠIUS, у ході якої окреслено перспективи подальшої співпраці у науковій та освітній діяльності (https://fmed.ktu.edu/news/ktu-midf-was-visited-by-guests-from-kyiv-national-university-of-technology-and-design-knutd/).

Л. Галавська та О. Єршова мали можливість ознайомилися з матеріально-технічною базою навчально-наукових лабораторій факультету механічної інженерії та дизайну. За результатами робочої зустрічі з литовськими партнерами узгоджено програму виготовлення дослідних зразків на в’язальному обладнанні та подальших експериментальних досліджень, обговорено питання написання спільних публікацій, участі у міжнародних конференціях та воркшопах, академічної мобільності здобувачів вищої освіти, зокрема аспірантів.

  

  

  

  

  

  

  

На запрошення литовської сторони з метою представлення Київського національного університету технологій та дизайну та наукового доробку у рамках проєкту ORTOKNIT науковці КНУТД активно долучилися до роботи 11th International Young Researchers’ Conference on “Industrial Engineering 2024 – from Zero to Hero”, яка відбулася у Каунаському технологічному університеті 9 травня 2024 року.

Спікером від КНУТД виступила PhD з економіки Олена ЄРШОВА з доповіддю «Stumps socks: assortment and manufacturing», яка була присвячена актуальній в Україні проблематиці розробки багатофункціональних чохлів для культі для осіб з ампутованими кінцівками.

 

Науково-дослідна робота «Функціональні текстильні матеріали та вироби для потреб  військових, медиків,  госпітальєрів  та  цивільного  населення  (акронім – ORTOKNIT)» виконується за підтримки Міністерства освіти і науки України та Наукової Ради Литви.

  

Дякуємо литовському народові та зокрема литовській науковій спільноті Каунаського технологічного університету за потужну підтримку України та нашого Університету під час повномасштабної військової агресії рф.

Тримаємо науковий фронт разом!

16.05.2024