КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДЕНЬ КАР’ЄРИ НА ФАКУЛЬТЕТІ ДИЗАЙНУ

Уже стало традицією у Київському національному університеті технологій та дизайну навесні проводити Ярмарок вакансій та День кар’єри. Цього року в нашому університеті відбувся ІХ Ярмарок вакансій, який урочисто відкрив ректор університету Іван Грищенко, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України.

9 травня 2024 року було проведено День кар’єри факультету дизайну, де здобувачі освіти мали можливість поспілкуватися з роботодавцями, партнерами, які ознайомили їх із компетентностями, якими має володіти майбутній дизайнер, які фахівці є сьогодні затребуваними на ринку праці.

Модератором заходу виступила Калина Пашкевич, декан факультету дизайну, доктор технічних наук, професор.

На заході з промовою виступила Катерина Саніна, бізнес-тренер для дизайнерів інтер’єру, засновниця Design Advice and Help Club. Пані Катерина розповіла про необхідні знання, уміння та навички для дизайнера, що сприятимуть працевлаштуванню та успішній кар’єрі.

Майбутнім дизайнерам було цікаво послухати Олексія Ясакова, директора ТОВ «Рентген-фільм», компанії яка співпрацює з графічними і мультимедійними дизайнерами. З-поміж основних особистих якостей успішного дизайнера, Олексій назвав дисциплінованість, дотримання термінів виконання роботи та володіння сучасними програмами. Для успішного працевлаштування він порадив молодим дизайнерам мати портфоліо власних робіт та розміщувати резюме на професійних майданчиках у мережі Інтернет.

Костянтин Кожемяка, директор видавництва ArtHuss розповів про напрями розвитку ринку поліграфічної продукції в Україні, про актуальні вакансії.

Дизайнер одягу, власник бренду модного одягу «KASS» Богдан Касс підкреслив важливість отримати базові знання в університеті з обраної спеціальності. Як випускник факультету дизайну університету Богдан підтвердив високий рівень якості освіти в КНУТД та наголосив, що здобуті знання і навички дали йому змогу заснувати власний бренд та створити робочі місця для інших.

 

У зустрічі взяла участь Ольга Черниш, директорка Центру праці та кар’єри КНУТД. Вона розповіла про напрями діяльності Центру праці та кар’єри КНУТД, надала посилання на соціальні мережи для пошуку актуальних вакансій.

  

Здобувачі освіти отримали відповіді на свої запитання стосовно працевлаштування, мали можливість поспілкуватись з успішними представниками індустрії дизайну в Україні.

Щиро дякуємо нашим стейкхолдерам, партнерам за сприяння у проведенні практичної підготовки студентів,
за допомогу в працевлаштуванні, за долучення до проведення освітнього процесу!

17.05.2024