КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МАЙСТЕР-КЛАСИ ТА АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСТВА КНУТД ДО ДНЯ ВИШИВАНКИ

16 травня 2024 року студентський актив у співпраці з науково-технічною бібліотекою КНУТД до Всесвітнього дня вишиванки організували майстер-класи з метою поширення українських традицій, психологічного розвантаження через  творчість, згуртування учасників освітнього процесу навколо національної культурної символіки.

Перший майстер-клас з Петриківського розпису від Студентського профкому розгорнули на третьому поверсі головного корпусу, поряд з облаштованим фотомайданчиком, прикрашеним рушниками та Бережичами.

У заході взяли участь викладачі та здобувачі освіти усіх факультетів та інститутів КНУТД. Кожний міг взяти до рук пензлик та відтворити свій унікальний малюнок. Під час майстер-класу основну увагу було приділено особливостям і специфіці цього художнього напряму.

Другий майстер-клас з оригамі «Сорочка-вишиванка» відбувався у локації біля Музею історії розвитку КНУТД. Творчі групи студентів разом із працівниками бібліотеки виготовляли вишиті сорочки у техніці оригамі. Усі виготовлені вироби – чоловічі та жіночі сорочки з орнаментами різних регіонів нашої країни, прикрасили стилізовану карту України, яка буде зберігатися  Музеї вишивки.

 

Також у цей день університетський Музей вишивки приймав екскурсійні групи студентів. Гостей музею чекала оновлена експозиція у затишній гостинній українській сільській хаті із запашним хлібом на столі.

Тепле й дружнє спілкування та творча праця сприяли розширенню знайомства і комунікації серед студентства, що поглиблює можливості співпраці у майбутніх проєктах.

На завершення здобувачі освіти обмінялися позитивними враженнями від майстер-класів!

    Дякуємо усім, хто долучився до нас! Україна понад усе!

Разом – до Перемоги!

20.05.2024