КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МІЖНАРОДНИЙ ТИЖДЕНЬ КНУТД В УНІВЕРСИТЕТІ ПРИКЛАДНИХ НАУК ІМЕНІ «ЛАВОСЛАВА РУЖИЧКА» В РАМКАХ ПРОГРАМИ ERASMUS+, РЕСПУБЛІКА ХОРВАТІЯ

З 6 по 10 травня 2024 року представники Київського національного університету технологій та дизайну (КНУТД) взяли участь у щорічному міжнародному заході «VEVU ERASMUS+ INTERNATIONAL STAFF WEEK 2024».

Захід пройшов в рамках програми міжнародної академічної мобільності ERASMUS+, відповідно до міжінституційної угоди 2023-1-HR01-KA171-HED 000132207, на базі Університету прикладних наук імені "Лавослава Ружичка" у місті Вуковар, Республіка Хорватія.

Привітання гостей від ректора VEVU Зейко Сударіка та проректора з міжнародних зв’язків Сані Гонгети.

У заході взяли участь представники 22 вищих навчальних закладів з України, Грузії, Фінляндії, Албанії, Румунії, Угорщини, Боснії і Герцеговини, та Хорватії.

До складу делегації від КНУТД увійшли проректор з наукової та інноваційної діяльності Людмила ГАНУЩАК-ЄФІМЕНКО, доцент кафедри приватного та публічного права Наталія ФАСТОВЕЦЬ, координатор сектору міжнародних освітніх програм Анна СІНІЛКІНА.

 

Вручення пам’ятних подарунків ректору VEVU Зейку Сударіку проректором з наукової та інноваційної діяльності Людмилою ГАНУЩАК-ЄФІМЕНКО.

Мета Міжнародного навчального тижня Еразмус+ полягала у налагодженні співпраці між викладачами та експертами-практиками, які бажають дізнатися більше про програму ERASMUS+; дослідженні викликів і можливостей Програми ERASMUS+; сприянні інтернаціоналізації вищої освіти в Європі та світі.

Програма обміну досвідом включала воркшоп на тему "Штучний інтелект – покращення освітніх кейсів", проведений професором відділу проєкт-менеджменту фінського університету OULU Яакко Куялою.

Головна ідея воркшопу: Використання інструментарію штучного інтелекту для систематизації даних в командній роботі та персоналізований досвід здобуття знань відповідно до індивідуальних потреб кожного студента.

Яакко Куяло наголосив на тому, що штучний інтелект змінює академічний ландшафт в якості підтримки процесів здобуття вищої освіти, а не заміни людського інтелекту.

Міжнародний навчальний тиждень Еразмус+ в Університеті VEVU був насичений подіями.

Із 07 по 09 травня 2024 запрошені для участі у програмі викладачі проводили лекції та тренінги для студентів.

 

Тренінг «Case Generation of an innovative idea and project» від доктора економічних наук, професора Людмили ГАНУЩАК-ЄФІМЕНКО для студентів Університету VEVU.

Лекція «Institutional Foundations for the Economic Recovery of Ukraine after the War» від кандидата наук з державного управління, доцента кафедри приватного та публічного права Наталії ФАСТОВЕЦЬ для студентів Університету VEVU.

Тренінг від координатора проектів ERASMUS+ Університету VEVU Кароліни Новіц в рамках індивідуального плану стажування Анни Синілкіної.

Успішним фіналом міжнародного тижня «VEVU ERASMUS+ INTERNATIONAL STAFF WEEK 2024» став підсумковий день «Partners HEI Fair». Цей захід зібрав студентів, викладачів Університету VEVU, а також гостей з різних країн, надавши їм прекрасну можливість для обміну ідеями та налагодження контактів.

В рамках «Partners HEI Fair» представники різних навчальних закладів мали можливість розповісти про свої освітні програми, поділитися важливими контактами та знайти потенційних партнерів для майбутніх проєктів.

Захід «Partners HEI Fair» підсумував тиждень, який був наповнений обговореннями, майстер-класами та культурними заходами, підкресливши важливість міжнародного діалогу в освіті.

Значний інтерес викликала презентація Київського національного університету технологій та дизайну, яка дозволила учасникам глибше пізнати освітні можливості та культурне життя освітнього простору КНУТД.

Учасники події відзначили, що такий захід є важливим кроком у розвитку міжнародних освітніх відносин та сприяє розширенню академічної співпраці.

VEVU ERASMUS+ INTERNATIONAL STAFF WEEK 2024 закінчився, але відлуння його подій продовжуватиме надихати учасників на нові досягнення та партнерства!

21.05.2024