КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ СУДОВО-МЕДИЧНОГО ЕКСПЕРТА ДМИТРА ПАЛІЯ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ПРИВАТНОГО ТА ПУБЛІЧНОГО ПРАВА

20 травня 2024 року в рамках тижня Інституту права та сучасних технологій в Київському національному університеті технологій та дизайну для здобувачів вищої освіти кафедри приватного та публічного права відбулася лекція-дискусія з судовим-медичним експертом та автором бестселерів Дмитром Палієм на тему: «Інтерактивний аналіз та погляд на судову медицину в літературі і на практиці».

 

Під час лекції здобувачі вищої освіти мали змогу дізнатися про роботу сучасних судово-медичних експертів та висвітлення (інколи помилкове) їх роботи в популярній літературі, а також поставити власні запитання до фахівця.

Дмитро Палій поділився своїм багаторічним досвідом роботи судово-медичного експерта, розповів про яскраві випадки з практики, особливо складні справи, специфіку роботи зі слідчими та прокурорами. Лектор розкрив перед аудиторією, як реальні події та випадки з його практики стають основою для сюжетів його книг «Порожній пазл» і «Мрії мертвого метелика». Використовуючи реальні випадки, він надає історіям особливої правдоподібності та яскравості.

Дмитро Палій також наголосив про важливість використання юридичної лексики в спілкуванні з експертами та охарактеризував основні помилки, які можна зустріти в популярній літературі при висвітлені роботи судово-медичних експертів.

 

Щиро вдячні Дмитру Палію за цікаву, змістовну, пізнавальну та корисну лекцію!

22.05.2024