КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ДОЛУЧИВСЯ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ В РАМКАХ ПРОГРАМИ ERASMUS+

В рамках співпраці Київського національного університету технологій та дизайну з університетом прикладних наук EKA Латвійська республіка, представниками КНУТД, прийнято участь в міжнародному тижні для викладачів та конференції «International Scientific Conference Emerging Trends in Economics, Culture and Humanities (etECH2024)» програми Erasmus+.

 

Університет прикладних наук EKA є учасником програми Балтійських країн, яка об'єднує 160 університетів у 14 країнах Балтійського моря і від 2023 року є партнером Київського національного університету технологій та дизайну.

В рамках проведення міжнародного тижня університету прикладних наук EKA Латвійська республіка. програми Erasmus+ та відзначення дня Європи, проректором з наукової та інноваційної діяльності Людмилою Ганущак-Єфіменко було презентовано наукові дослідження університету та представлено роботу освітньо інвестиційно-технологічного кластера легкої промисловості. Особливу увагу приділено спільним інноваційним проєктам та розробкам 3D моделювання, розвитку академічного підприємництва в рамках співпраці кластеру та бізнес-інкубатора університету прикладних наук ЕКА.

На конференції «International Scientific Conference Emerging Trends in Economics, Culture and Humanities» проректором презентовано результати спільних досліджень наукової команди університету прикладних наук ЕКА та Київського університету технологій та дизайну щодо стійкості вищої освіти: «Investigating staff`s views regarding the sustainability of higher education: a pilot study»!

В конференції прийняли участь представники університетів країн Європи та США, спеціальними гостями були надзвичайний і повноважний Посол України в Латвійській Республіці Анатолій Куцевол; повноважний Посол Фінляндії в Латвійській Республіці JAAKKO KOIVUSAARI, Почесний консул Угорщини в Латвійській Республіці H.E. MR GYÖRGY URKUTI; директор інституту економіки Латвійської академії наук Ніна Лінде, керуючий директор консультаційної групи «DEHORA» Едуард Хегр, Чеська Республіка.

Ми вдячні за участь та співпрацю, постійну підтримку нашим партнерам з різних університетів країн Європи: Німеччини, Литовської Республіки, Чеської Республіки,  Данії, Румунії, Угорщини, Болгарії, Хорватії, Португалії, Грузії, Італії, а також можливості обміну досвідом, презентації наукової діяльності університету, продовження реалізації спільних наукових проєктів, задля стійкості науки і освіти в України.

23.05.2024