КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИШИВАЄМО ПЕРЕМОГУ

Традиційно у третій четвер травня Інститут права та сучасних технологій бере участь у святкуванні Дня Вишиванки, який у 2024 році пройшов під гаслом: «Вишиваємо перемогу».

Українська вишиванка здавна допомагала українцям зберігати свою культурну ідентичність і сьогодні продовжує бути символом національної гордості та єдності. Студенти та викладачі Інституту взяли активну участь у урочистих заходах.

 

Особливою подією став майстер-клас з виготовлення вишиванок в техніці орігамі.

Учасники отримали неабияке задоволення від процесу створення власноручних виробів, а також дізналися багато нового про техніку вишивки та символіку української вишивки.

Освітянська спільнота Інституту взяла участь у Національній руханці в вишиванках «Дякуємо ЗСУ» до Міжнародного дня вишиванки, яка відбулася наживо на каналі YouTube «Спорт заради розвитку» в рамках Національного проєкту «Цікава фізкультура 2,0 Перезавантаження». У заході прийняли участь понад 695000 учасників та понад 10000 закладів.

Основна мета Національної руханки в вишиванках – єднання українців та міжнародної спільноти по всьому світу в їх підтримці ЗСУ та незламного українського народу, підвищення рівня рухової активності.

Святкування Дня Вишиванки сприяє формуванню поваги до традицій, розширює обізнаність про культуру рідної країни та підтримує почуття єдності серед українців.

Тримаємо освітній фронт разом!

26.05.2024