КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «НАПИСАННЯ ГРАНТОВИХ ЗАЯВОК» ДЛЯ СПІЛЬНОТИ КАФЕДРИ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ

Сьогодення висуває нові вимоги до викладачів університетів нового покоління. З-поміж важливих компетентностей конкурентоспроможного освітянина, окрім фахових, наукових і педагогічних, нині називаємо досвід успішного написання грантових заявок та проєктної діяльності. Щоб шліфувати свої вміння писати якісні грантові заявки, спільнота кафедри філології та перекладу – і викладачі, і охочі здобувачі – долучилися до навчально-практичного семінару фахівця з підготовки проєктів Сергія Копи «Написання грантових заявок». Захід відбувся за ініціативою завідувачки кафедри філології та перекладу Єлизавети Ісакової.

 

 

Сергій Копа нагадав присутнім, що гранти в Україні є ефективним інструментом фінансування проєктів, а робота над ними вимагає від авторського колективу фаховості, творчої сміливості, ентузіазму, креативності, злагодженості та системності. Лектор розглянув ключові аспекти написання грантових заявок і надав слушні практичні поради для того, щоб підвищити шанси виграти грант.

Науково-педагогічні працівники з’ясували критерії успішної ідеї проєкту, детально обговорили нюанси грантової заявки, які стосуються її актуальності, мети, індикаторів, цільової аудиторії, комунікаційного плану, кількісних і якісних результатів. Лектор приділив увагу складанню ефективного робочого плану та раціонального бюджету, які потрібні для всебічного втілення грантового проєкту. Після обговорення учасники розпочали індивідуальну роботу з написання власних проєктів.

 

 

Відвіданий навчально-практичний семінар став вельми корисним викладачам кафедри філології та перекладу, адже вони прагнуть залучати грантові ресурси для розвитку своєї наукової та освітньої діяльності й реалізацію соціально важливих проєктів.

28.05.2024