КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УСПІХ ВИКЛАДАЧІВ І ЗДОБУВАЧІВ КАФЕДРИ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ КНУТД В КОНКУРСІ «МІЙ ШЕВЧЕНКО»

Студентська та викладацька спільнота Київського національного університету технологій та дизайну активно долучається до всеукраїнських і міжнародних заходів з популяризації державної мови та вітчизняної культури.

У Всеукраїнському навчально-науковому центрі шевченкознавства Навчально-наукового інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка 21 травня 2024 року відбулося нагородження переможців конкурсу наукових робіт і есеїв, творчих робіт «Мій Шевченко». Здобувачка освітньої програми «Українська мова і література та англійські філологічні студії» Олександра Шевцова (група БВУ‑23) з роботою «Тарас Шевченко не старець у кожусі» здобула диплом переможниці в номінації «Найкращий есей». Пані Олександра впевнена, що Кобзар є символом сучасної України в її боротьбі: «На картинах в Тараса Шевченка змучений скорбний погляд, але він не був таким у житті! Я вірю, що навіть після заслання в ньому буяла сила. Своїми очима, на мою думку, він міг ламати стіни, дарувати натхнення, надію та лікувати душі. Уявіть: наш земляк вирвався з лап кріпацтва, і не лише вирвався, а став тією людиною, яка докорінно змінила усталену думку про Україну і українців». Науковою керівницею студентки стала к. філол. н., доцентка, доцентка кафедри філології та перекладу Світлана Дворянчикова.

 

 

Урочистий захід було проведено в рамах круглого столу, присвяченого 163‑й річниці від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі поблизу Канева. Переможців сердечно привітали д.філол.н., професорка, завідувачка кафедри історії української літератури, теорії літератури і літературної творчості КНУ імені Тараса Шевченка Оксана Сліпушко та Ігор Ліховий – дипломат і культуролог, директор Канівського музею-заповідника Т. Г. Шевченка (1989–2005), міністр культури і туризму України (2005–2006), перший заступник міністра культури України (2014–2016).

Учасники круглого столу відвідали ретроспективну виставку «Іван Марчук. Відомий невідомий» у Національному музеї «Київська картинна галерея», де побачили роботи митця різних періодів і переглянули дивовижну відеоінсталяцію.

 

 

Віншуємо освітянську спільноту кафедри філології та перекладу КНУТД та зичимо подальшого успіху нашій здобувачці!

28.05.2024