КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

VI СТУДЕНТСЬКИЙ САТЕЛІТНИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ СИМПОЗІУМ МІЖНАРОДНОГО ЕЛЕКТРОХІМІЧНОГО ТОВАРИСТВА (ISE) «ПЕРСПЕКТИВНІ МАТЕРІАЛИ ТА ПРОЦЕСИ В ТЕХНІЧНІЙ ЕЛЕКТРОХІМІЇ»

22 травня 2024 року відбувся VI студентський сателітний регіональний симпозіум Міжнародного електрохімічного товариства (ISE) «Перспективні матеріали та процеси в технічній електрохімії» згідно з наказом ректора КНУТД № 130 від 23.04.2024 року. Мета заходу – сприяння налагодженню і поглибленню наукових контактів та дискусій між ученими та здобувачами освіти, які представляють різні сфери технічної електрохімії та споріднених галузей.

Організаторами Симпозіуму виступили Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій і дизайну, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та за підтримки Міжнародного електрохімічного товариства (ISE). Захід проводився в змішаному форматі. Дистанційна робота Симпозіуму  забезпечувалася на платформі ZOOM.

Модератором Симпозіуму виступив Володимир Хоменко, національний секретар України в Міжнародному електрохімічному товаристві (ISE), доцент кафедри хімічних технологій та ресурсозбереження, д. т. н., доцент, який урочисто відкрив захід та, привітав усіх з початком роботи. Відтак надав слово Людмилі Ганущак-Єфіменко, проректору з наукової та інноваційної діяльності КНУТД, д. е. н., професору. Людмила Михайлівна передала учасникам вітання від Івана Грищенка, ректора КНУТД проф. та високо оцінила внесок молоді в розвиток науки в КНУТД. Також відзначила успіхи Володимира Хоменка в міжнародній діяльності.

До урочистих привітань доєдналися Тетяна Деркач, декан факультету хімічних та біофармацевтичних технологій КНУТД, д. пед. наук, професор та Вікторія Плаван, завідувач кафедри хімічних технологій та ресурсозбереження, д. т. н., професор.

Тематика Симпозіуму:

1. Електрохімічні джерела струму.

2. Гальванотехніка та захист металів від корозії.

3. Електрохімічні сенсори та біосенсори.

4. Композитні матеріали спеціального призначення.

5. Сучасні електрохімічні та споріднені технології.

У роботі Симпозіуму взяли участь понад 150 учасників із семи країн. 14 доповідей було заслухано на пленарному засіданні, 44 доповіді було представлено у вигляді постерів чи коротких спічів.

З-поміж учасників Симпозіуму були науковці з України, зокрема: Київського національного університету технологій та дизайну, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Національного технічного  «Харківський Політехнічний Інститут», Національного університету «Львівська Політехніка», Українського державного хіміко-технологічного університету, Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, Національного університету цивільного захисту України (Харків), Національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова (Харків), Інституту сорбції та проблем ендоекології НАН України,  Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України, Інституту геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАН України (Дніпро), Інституту загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, Міжвідомчого відділення електрохімічної енергетики НАН України, Інституту транспортних систем і технологій  НАН України.

Також до роботи Симпозіуму долучилися  зарубіжні колеги, які представляли Університет Святих Кирила та Мефодія в Скоп’є (м. Скоп’є, Північна Македонія), Болонський університет (м. Болонья, Італія), Відділ наноматеріалів Комісаріату з атомної енергії та альтернативних енергетичних технологій та Національного центру наукових досліджень (CIA-CNRS) Університету Париж-Сакле (Франція), наукова група розробки літій-іонних акумуляторів відділу матеріалів для енергетики Центру матеріалів для енергетики (CIDETEC) (м. Сан-Себастьян, Іспанія) Нью-Йоркський університет (м. Нью-Йорк, США), Інститут кольорових металів ім. Лукашевича (м. Познань, Польща), RINA Consulting S.p.A. (Італія).

За результатами роботи Симпозіуму готується до видання збірник наукових матеріалів, де будуть опубліковані тези доповідей та статті наукового та технологічного спрямування. Кращі ж матеріалознавчі доповіді Симпозіуму будуть опубліковані  у вигляді статей у журналі «IOP Conference Series: Materials Science and Engineering», що індексується у базі даних Scopus.

VI студентський сателітний регіональний симпозіум Міжнародного електрохімічного товариства (ISE) «Перспективні матеріали та процеси в технічній електрохімії» був проведений на високому науковому, організаційному та практичному рівнях, представлені доповіді вирізнялися інформативністю, значною науковою новизною та практичним впровадженням.

Бажаємо учасникам Симпозіуму наукового натхнення, прагнення проявляти свої здібності та ніколи не зупинятися на досягнутому!

28.05.2024