КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ВІКТОРА ДРИЧИКА

29 травня 2024 року в рамках Тижня текстильної і легкої промисловості КНУТД відбулась відкрита лекція «Вироби військового призначення: особливості розробки та впровадження», яку провів Віктор Дричик, головний спеціаліст відділу розробки військової форми одягу Управління розвитку речового забезпечення Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України, полковник.

Управління, представником якого є поважний пан полковник, здійснює розроблення норм речового та продовольчого забезпечення військовослужбовців ЗСУ, проводить моніторинг та дослідження якості предметів речового майна відповідно до передових міжнародних військових стандартів у тісній співпраці з країнами-членами НАТО. Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ взаємодіє з міжнародними військовими представництвами і виробниками, співпрацює з вітчизняними та закордонними науково-дослідними установами щодо речового та продовольчого забезпечення.

 

У рамках зустрічі Віктор Дричик ознайомив здобувачів вищої освіти спеціальності 182 «Технології легкої промисловості» та науково-педагогічних працівників факультету мистецтв і моди з основними видами військового одягу та речовим забезпеченням військовослужбовців Збройних сил України, детально зупинився на основних етапах розроблення та впровадження виробів військового призначення, а саме на особливостях відпрацювання технічного завдання та технічного опису, виготовлення дослідної партії та проведення військових (дослідних) випробувань тощо. Спікер підкреслив, що під час підготовки експериментальних зразків нової форми враховуються вимоги військовослужбовців та специфіка сучасних бойових дій. Постійно вивчається передовий досвід країн НАТО та сучасні тенденції комерційних фірм. Особлива увага приділяється створенню жіночого комплекту повного спорядження, що зумовлено зростанням кількість жінок у ЗСУ.

Під час заходу пан Віктор розкрив аспекти й перспективи подальшого вдосконалення військової форми, наголосивши, що забезпечення українських бійців спорядженням, виготовленим з урахуванням усіх їхніх потреб та адаптивними властивостями під умови експлуатації, є першочерговим завданням підприємств легкої промисловості, науковців та майбутніх випускників. Кожний із них на своєму рівні мають сприяти розв’язанню завдання зі створення якісного військового однострою, як важливого чинника успішної боротьби з викликами війни.

 

Лекція Віктора Дричика викликала жваве обговорення та багато цікавих запитань, на які слухачі отримали змістовні відповіді.

Студентська та викладацька спільнота факультету мистецтв і моди щиро вдячні Вікторові Дричику за актуальний пізнавальний матеріал лекції!

07.06.2024