КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Кафедра сценічного мистецтва і культури сколихнула театральну сцену Полтави з виставою "Ромео і Джульєтта"

“Шекспір з його одвічною темою кохання, людських чвар, життя і смерті завітав до Полтави.”

Студенти кафедри сценічного мистецтва і культури, інституту культури і креативних індустрій Київського національного університету технологій та дизайну, разом з викладачами проф., нар. арт. України Левом Сомовим та доц. Валерією Демченко, завершують весняний театральний сезон гучним фурором у м. Полтава!

На сцені Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. Гоголя відбувся показ вистави - “Ромео і Джульєтта”!

 

Сцена з вистави “Ромео і Джульєтта”. Монолог Джульєтти

 

Успіх вистави найкраще може бути визначений відгуками глядачів.

Доцент кафедри іноземних мов Полтавського університету економіки і торгівлі Антоніна Хван зазначила: «Доволі незвичний жанр виконання для такого класичного твору. Вистава перевершила всі очікування. На сцені з’явилися молоді, енергійні, емоційні актори Київського національного університету технологій та дизайну та відомі провідні майстри української сцени і їм легко було грати близьких за віком героїв , про яких писав Шекспір у 1595 році.

 

Вистава “Ромео і Джульєтта”. Фінал вистави

 

Особливо вразила Джульєтта. Акторка не грала свою героїню, вона нею була - недосвідченим підлітком, палко відданою своєму коханому.

 

Джульєтта - Надія Коренчук, Ромео - Костянтин Дрига

 

Худорлявий, запальний, неврівноважений Меркуціо, здавалось, подолав сторіччя  і часто зустрічається серед молоді нашого часу.

 

Меркуціо - Станіслав Єжов, Ромео - Костянтин Дрига

 

Меркуціо - Станіслав Єжов

 

Вистава насичена сценами, де задіяні  багато акторів. Кожен із них старанно виконував свою епізодичну чи головну роль, роблячи внесок в загальну атмосферу дійства. І звичайно захоплюють танці злагодженими, енергійними, синхронними рухами, відмінним хореографічним виконанням та акробатичними елементами.

Лоренцо - нар. арт. України, проф. Лев Сомов,
Ромео - Костянтин Дрига

 

Тибальт - Микита Марченко

 

«Немає повісті сумнішої у світі , ніж повість про Ромео і Джульєтту». Своїм натхненним виконанням молодим акторам вдалося привернути увагу глядача до довічних проблем, змальованих Шекспіром, замислитись про сьогодення , і про те як легковажно ми іноді відносимося до цінності життя. 

 

Вистава “Ромео і Джульєтта”

 

Лоренцо - нар. арт. України, проф. Лев Сомов,
Джульєтта - Надія Коренчук, Смерть - Юлія Горобець

 

 Особлива вдячність викладачам: проф. Сомову Л.М. та доц. Демченко В.П. за підготовку високопрофесійних акторів, майбутньої творчої еліти України”(п.Антоніна Хван).

Акторський склад після вистави

 

Разом зі студентами та випускниками  КНУТД на сцену вийшли професійні провідні актори українського театру і кіно.

В ролі няні - неперевершена Ольга Собко. Українська акторка і продюсер, засновниця театру “Цукор”, відома глядачеві за такими проектами як: «AZOVSTAL. The Voices» «Тиха сімейна вечеря», «Справжня історія Фрекен Бок», «Поетичний діалог», «Фантастичні історії». Образ, втілений нею на сцені вразив публіку своєю щирістю, яскравістю, а також неймовірною варіативністю акторської палітри - гротескно-комедійні комічні прояви у 1-му акті разюче контрастують з трагізмом, відчаєм і скорботою, яку ми бачемо у другій частині вистави.

 

Няня - Ольга Собко, Джульєтта - Надія Коренчук

 

Також до вистави доєднався український актор театру і кіно - Дмитро Коростильов. Втілена ним роль пана Монтекі, батька Ромео, закарбувалася у серці глядачів і відзначилася своєю шляхетністю, благородством і високим рівнем професіоналізму.

Пан Монтекі - Дмитро Коростильов, Пані Монтекі - Жанна Залуцька

 

Шалені оплески, шквал овацій і захоплені вигуки - все це супроводжувало кожну появу на сцені священика Лоренцо, роль якого віртуозно втілює метр театрального мистецтва, народний артист України, професор кафедри СМК, Інституту культури і креативних індустрій КНУТД - Лев Сомов. Відомий український театральний діяч, за плечима якого сотні ролей та десятки тисяч вистав.

Лоренцо - нар. арт. України, проф. Лев Сомов, Смерть - Юлія Горобець

 

Лоренцо - нар. арт. України, проф. Лев Сомов, Няня - Ольга Собко

  

Віримо, що молода кафедра сценічного мистецтва і культури Інституту культури і креативних індустрій КНУТД буде підкорювати серця глядачів не тільки по всій Україні, а і по всьому світу!

 

Акторська склад після вистави

12.06.2024