КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТИЖДЕНЬ ПОКАЗІВ ВИСТАВ НА КАФЕДРІ СЦЕНІЧНОГО МИСТЕЦТВА І КУЛЬТУРИ

Наступний тиждень для кафедри сценічного мистецтва і культури буде дуже "спекотним". Адже з 17 червня починаються державні іспити, на яких здобувачі вищої освіти, що завершують навчання в Київському національному університеті технологій і дизайну за спеціальністю 026 "Сценічне мистецтво" представлятимуть свої випускні атестаційні роботи. Для кафедри, яка готує акторів та продюсерів, це не просто етап завершення навчання та отримання ступеня бакалавра. Випускні іспити - це справжнє мистецьке явище, на якому будуть представлені яскраві творчі проекти майбутніх митців. Цього року дипломні вистави представлятимуть дві потужні творчі майстерні кафедри - майстерня відомого актора, режисера, організатора театральної справи, професора кафедри, народного артиста України Лева Миколайовича Сомова та видатного режисера, актора, педагога, директора-художнього керівника Центру мистецтв "Новий український театр", т.в.о.завідувача кафедри Віталія Анатолійовича Кіно. Тиждень показів вистав студентів цих майстерень має всі шанси перетворитися на справжній фестиваль сучасного театрального мистецтва. Будуть представлені вистави "Ромео і Джульєтта", кохання проти війни, за В. Шекспіром, гомерично смішна класична комедія "Як важливо бути Earnest" за О. Вайльдом, пронизлива драма "Шукаю Людину " за п'єсою К. Сергієнка,  феєрична казка для дітей і дорослих "Пітер Пен і всі, всі, всі" за мотивами Д. Баррі майстерні Л. Сомова.

Вистави майстерні В. Кіно будуть представлені державній екзаменаційній комісії на сцені Театру на Михайлівській (вул. Михайлівська, 24ж). Це - фантасмагорія для дорослих "Еротичні сни нашого міста" за новелами сучасної української письменниці Т. Малярчук, вистава "Шекспіріада" - уроки трагедій за В. Шекспіром та спектакль заочного акторського курсу "Покер з долею" за п'єсою К. Холод, написаною під час війни.

Всі ці творчі проекти пройшли професійну перевірку, адже протягом останніх місяців по кілька разів були зіграні для широкого кола глядачів - друзів та рідних, студентів та викладачів університету, стейкхолдерів та професіоналів в галузі культури і мистецтва. Всі вистави мають схвальні рецензії та позитивні відгуки від поважних високопрофесійних рецензентів.

Але найкращою "рецензією" для  акторів-початківців стануть ваші оплески, щирі посмішки, а, можливо, і сльози, які ви зможете подарувати молодим митцям, якщо прийдете на вистави наступного тижня.

Сцена з вистави «Ромео і Джульєтта»

Сцена з вистави "Як важливо бути Earnest"

Фото з вистави "Шекспіріада"

Сцена з вистави "Шекспіріада"

17.06.2024