КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Рейтинг Київського національного університету технологій та дизайну за результатами авторитетного міжнародного рейтингу Times Higher Education - THE University Impact Rankings 2024

Київський національний університет технологій та дизайну за результатами авторитетного міжнародного рейтингу Times Higher Education - THE University Impact Rankings 2024 знаходиться у світовому переліку університетів, які роблять найбільший внесок у сталий розвиток.

Times Higher Education визначає та відзначає університети, які успішно досягають Цілей сталого розвитку ООН (ЦСР), а також демонструють всебічну досконалість у внеску в глобальний сталий розвиток. Досягаючи цілей розвитку, університети демонструють свою відданість вирішенню найактуальніших світових викликів, зокрема екологічної стійкості, соціальної інтеграції, економічного зростання та партнерства.


Університети, які потрапили до цього рейтингу визнані своїм всеосяжним впливом у кількох вимірах сталого розвитку, вносячи значний внесок у створення сталого та стійкого майбутнього. Широка досконалість підкреслює важливість цілісних підходів до глобальних викликів і критичну роль академічних кіл у стимулюванні стійких змін.

У 2024 році THE оцінив 2152 університети зі 125 країн/регіонів, щоб скласти загальний рейтинг впливу. Методологія рейтингу впливу об’єднує бали за кількома показниками (SDG), щоб відобразити загальну продуктивність і вплив: SDG 17: Партнерство для досягнення цілей (22%). Вагомість балів відображає зусилля університету щодо сприяння міцному міжнародному партнерству та співпраці для досягнення всіх ЦСР. Три найкращі результати з інших SDG (кожен по 26%)

У рейтингу враховуються три найвищі бали з інших SDG для кожного університету, визнаючи їхні сфери найбільшого впливу та внеску в сталий розвиток.

Цей підхід підкреслює спеціалізовані сильні сторони університетів, а також винагороджує всебічний внесок у глобальну програму ЦСР.

Рейтинг за своєю суттю динамічний: він швидко зростає з кожним роком, оскільки все більше університетів прагнуть продемонструвати свою відданість досягненню ЦСР, приєднавшись до нашої бази даних; і вони дозволяють установам демонструвати швидке вдосконалення з року в рік, наприклад, запроваджуючи чіткі нові політики або надаючи більш чіткі та відкриті докази свого прогресу.

Переглянути загальні показники рейтингу можна за посиланням рейтингу Times Higher Education - THE University Impact Rankings 2024, найкращі та найвагоміші позиції КНУТД по показникам 8 - Економічне зростання та зайнятість,  4 - Якість освіти, 10 - рівність та інклюзія, 17 - Партнерство для досягнення цілей.

 

8 - Економічне зростання та зайнятість

17 - Партнерство для досягнення цілей

4 - Якість освіти  

10 - рівність та інклюзія


КНУТД успішно реалізує свою місію, «як забезпечення високого рівня та якості життя колективу університету, створення сприятливих умов для діяльності викладачів, студентів, усіх співробітників сучасного і майбутніх поколінь шляхом упровадження нової моделі економічного зростання відповідно до цілей сталого розвитку України і формування в університетській спільноті відповідального ставлення до довкілля та бережного природокористування».

Академічний досвід КНУТД у сфері сталого розвитку є досить значним і потужним. Саме тому ми прагнемо зберігати лідерство у цій галузі та реалізовувати власне бачення майбутнього України та планети, майбутнього, де ми прагнемо бути одним із найбільш прогресивних університетів, що розвиваються на засадах сталого розвитку в Україні.

Нехай наші здобутки та відзнаки стануть стимулом для подальших впевнених дій в освітній, науковій міжнародній діяльності, спрямованих на подоланні перешкод та сучасних викликів у різних сферах суспільного життя, пошуку моделей розвитку.

THE Impact Rankings підтверджує визнання та лідерські позиції у глобальному освітньо-науковому просторі.

Внесок кожного працівника важливий у досягненні вагомих цілей завдяки згуртованості, професійної відданості та потужному творчому потенціалу!

 

Нагадаємо, що діяльність КНУТД відзначена за 2023 рік GreenMetric World University Rankings - Міжнародним рейтингом, який оцінює сталий розвиток університетів у контексті глобальних змін.

17.06.2024