КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД в ТОП-10 рейтингу за міжнародними і національними показниками

Нещодавно було оприлюднено вісімнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2024».

Завдяки постійному розвитку наукового потенціалу науковців, системній роботі освітянського колективу та ефективному менеджменту  наш Університет покращив позиції та перебуває в 10-ці лідерів серед вишів м. Києва за рейтинговими показниками у 2024 році на- 8 місці (+1) та на 3 місці  (+8) в загальному переліку закладів вищої освіти України.

Рейтинг підготовлено Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

При складанні цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, яка знаходиться в стані глибинних змін в ході здійснюваних реформ та зазнає великих втрат в результаті повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну. До уваги бралися Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG (Берлін, Німеччина, 18-20 травня 2006 року, та напрацювання міжнародних конференцій: та рекомендації IREG (Guidelines 2023 for Stakeholders of Academic Rankings).

Експертами було проаналізовано актуальну відкриту інформацію, яка опублікована на інтернет-ресурсах та у базах даних українських та міжнародних наукових та громадських організацій. Оцінювання діяльності українських університетів у 2024 році здійснювалося на основі використання набору показників, міжнародних і  національних.

Серед основних напрямків подальшого розвитку рейтингових технологій запропоновано використання багатокритеріальних підходів до оцінювання ефективності діяльності університетів на основі обробки великих масивів даних про роботу ЗВО (Big Data), які можуть бути отримані з відкритих джерел і валідність яких може бути перевірена. На цих засадах був побудований вісімнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2024».

21.06.2024