КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МІЖНАРОДНЕ СТАЖУВАННЯ COIL+ CULTURE WORKSHOP ВИКЛАДАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ

У травні 2024 року Калина Пашкевич, декан факультету дизайну та Ірина Давиденко, доцент кафедри мистецтва та дизайну костюма пройшли тритижневе міжнародне стажування SUNY COIL+ Culture Workshop. Це онлайн-курс, який призначений для підготовки та вдосконалення практики COIL (Collaborative Online International Learning). Стажування було організовано Університетом штату Нью-Йорк (SUNY) в Онеонта (США). До міжнародного стажування, окрім викладачів КНУТД, були залучені представники таких університетів: Університет Джедда (Саудівська Аравія); Університет Короля Абул Азіза (Саудівська Аравія); Техаський Державний Університет (США); Університет Грінсборо в Північній Кароліні (США).

Collaborative Online International Learning (COIL) об’єднує студентів і викладачів у різних країнах для спільних проєктів і спілкування у рамках навчання, сприяє професійному розвитку та інтернаціоналізації викладачів та студентів. Над проєктами COIL можна працювати в режимі реального часу зі студентами з різних країн, а також «асинхронно», тобто студенти можуть працювати у зручний для них чаc не залежно від часового поясу. Стажування COIL є цінним ресурсом для викладачів вищої школи, які бажають розробляти та викладати міждисциплінарні курси, що ґрунтуються на міжкультурній співпраці. Так, в ході вебінарів К. Пашкевич та І. Давиденко представили актуальні напрями співпраці в сфері дизайну одягу, обговорили з колегами з інших університетів концепції та структуру можливих дизайн-проєктів для творчої колаборації в рамках COIL.

Програма стажування передбачала кілька онлайн-воркшопів із використанням технологій Padlet та розробку власного COIL проєкту для подальшого впровадження. Мовою спілкування була англійська, що допомогло вдосконаленню міжнародних професійних і міжкультурних компетенцій викладачів.

Міжнародне стажування викладачів SUNY COIL + Culture Workshop дало можливість не лише поглибити знання про COIL та отримати цінні практичні навички, а й налагодити зв’язки з висококваліфікованими фахівцями, які прагнуть співпрацювати з КНУТД у реалізації нових проєктів. Обговорено спільний міжнародний проєкт Fashion for a Good Life про відповідальне споживання одягу, заплановано, що студенти кафедри мистецтва та дизайну костюма факультету дизайну КНУТД здійснюватимуть дослідження у мультикультурних командах і виконуватимуть завдання, щоб висвітлити мультикультурні концепції сталого споживання одягу. Проєкт передбачає удосконалення та вивчення окремих модулів освітніх компонентів ОПП «Дизайн одягу», що реалізується в КНУТД, в рамках міжнародної співпраці зі світовими університетами у сфері fashion-дизайну та підтверджує світове визнання КНУТД у Міжнародному рейтингу кращих дизайнерських шкіл світу.

Під час стажування учасники здобули знання та навички з використання інструментів COIL для сприяння міжкультурній співпраці, збагачення освітнього контенту та налагодження глобальних партнерств. Зокрема, дослідили COIL-кейси, ефективні інтеграційні стратегії, технології управління проєктами, засоби міжкультурної комунікації. Викладачі з Саудівської Аравії та США поділилися з українськими колегами власним досвідом впровадження COIL. Учасники розробили плани дій для інтеграції COIL у викладацьку практику.

Дякуємо колегам зі США Windle Hope, тренінг-менеджеру, COIL-координатору та Cosette Joyner Martinez, ініціатору проєкту за надану можливість для викладачів КНУТД взяти участь у міжнародному навчанні!

04.07.2024