КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СЕМІНАР ДЛЯ НАУКОВИХ КЕРІВНИКІВ АСПІРАНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 022 «ДИЗАЙН»

КНУТД – це потужна наукова школа, яка має давню історію і дотримується принципу, що найефективніше здійснюють підготовку кваліфікованих кадрів кафедри університету, що забезпечує передачу знань від досвідчених науковців молодому поколінню. Міжнародний інститут аспірантури і докторантури КНУТД нараховує близько 400 аспірантів, у тому числі іноземців. Постійно відбуваються захисти дисертацій, забезпечена освітня складова підготовки аспірантів, є ефективна комунікація гарантів освітньо-наукових програм, наукових керівників, аспірантів та керівництва МІАД.

3 жовтня 2024 року в онлайн-форматі відбувся семінар для наукових  керівників аспірантів, які проходять підготовку в КНУТД за спеціальністю 022 «Дизайн» галузі знань 02 «Культура і мистецтво» за темою «Правила підготовки, оформлення і процедура захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії».

Модераторами семінару виступили Калина Пашкевич, доктор технічних наук, професор, декан факультету дизайну та Світлана Арабулі, кандидат технічних наук, доцент, директор Міжнародного інституту аспірантури і докторантури.

У семінарі взяли участь Тетяна Кротова, доктор мистецтвознавства, професор, гарант ОНП «Дизайн» третього (доктор філософії) рівня вищої освіти, завідувачі кафедр факультету дизайну Наталія Чупріна, Руслана Безугла, Олена Васильєва, Данило Косенко, наукові керівники аспірантів  Руслана Хиневич, Олена Колосніченко, Олена Герасименко, Ольга Єжова, Тетяна Булгакова та інші.

 

Світлана Арабулі, директор МІАД, розповіла учасникам семінару про етапи підготовки дисертаційної роботи та організаційні питання підготовки до захисту, про процедуру захисту аспірантів, вимоги до членів спеціалізованої ради.

 

Калина Пашкевич, декан факультету дизайну, розповіла науковцям про вимоги до оформлення дисертаційних робіт, структуру дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії в галузі мистецтвознавства, правила оформлення додатків і списку використаних джерел.

 

Тетяна Кротова, гарант ОНП «Дизайн»,  ознайомила з вимогами до публікацій на здобуття ступеня доктора філософії та переліком фахових видань України категорії Б, які рекомендовані для аспірантів зі спеціальності 022 «Дизайн».

Науковці також обговорили теми робіт аспірантів, визначили перспективні тематики в галузі дизайну для проведення наукових досліджень.

07.10.2024