КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТАЖУВАННЯ ЛЮДМИЛИ МЕЛЬНИК, ВИКЛАДАЧКИ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ КНУТД У ТЕХНІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ В М. ЛІБЕРЕЦЬ

У вересні 2024 року відбулося стажування Людмили Мельник, кандидата технічних наук, доцента, доцента кафедри мистецтва та дизайну костюма КНУТД у Технічному університеті в м. Ліберець (Чехія). У рамках візиту проведено наукові дослідження та відбувся обмін професійним досвідом з колегами факультету текстильної інженерії з партнерського університету.

Період перебування в Університеті був насиченим та пов’язаним із поглибленням знань та набуттям практичних навичок розроблення, проєктування та отримання інноваційних текстильних матеріалів на сучасних в’язальних машинах кафедри технології та структур Технічного університету в м. Ліберець.

Під час візиту чеські колеги Владімір Байзік, д-р філософії, декан факультету текстильної інженерії, Ірена Ленфелдова,  д-р філософії, надали можливість докторантці КНУТД Людмилі Мельник ознайомитись з лабораторіями партнерського університету, оснащеними сучасним обладнанням для визначення фізико-механічних показників текстильних матеріалів та оцінки комфортних властивостей текстилю і виробів із нього.

Завдяки стажуванню в Ліберецькому технічному університеті Людмила Мельник набула новий досвід і здобула сучасні знання для підвищення якості освіти і підготовки фахівців у галузі матеріалознавства та проєктування одягу різного призначення.

Дякуємо чеським колегам за цікавий і  змістовний досвід та співпрацю!

08.10.2024