КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАХИСТ ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ СТУДЕНТАМИ КАФЕДРИ МОДИ ТА СТИЛЮ

Одним з найважливіших завершальних етапів підготовки кваліфікаційних робіт у здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти є переддипломна практика, яку студенти освітніх програм «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів» із 2 серпня до 14 вересня 2024 року традиційно проходили на провідних підприємствах швейної промисловості після завершення циклу теоретичного курсу навчання. Цілями переддипломної практики є узагальнення та вдосконалення знань та вмінь студентів з майбутньої професії, перевірка можливостей самостійної роботи, як фахівця, в умовах виробництва. Проходження переддипломної практики передбачає, зокрема  й збір матеріалів за основними розділами кваліфікаційної роботи.

Цього року основними базами для проходження переддипломної практики стали сучасні підприємства в України – ТОВ «Укртекстиль» (м. Київ), ТОВ «Домашній текстиль» (м. Київ), ТОВ «КОР АПАРЕЛЬ» (м. Київ), ТОВ «ПРОВТОРГ» (м. Київ), ТОВ «ГАРНЕ ГРУП» (м. Рівне), ТОВ «Аква-стиль» (м. Львів), ТзОВ СП «Аллес-Україна» (м. Львів), ФОП Жильйова В.С. (м. Київ), ФОП Назаренко Н.А. (м. Київ), ФОП Проців І.В. (м. Дніпро) та інші, з якими укладено договори на її проведення. Керівництво підприємств та організацій радо прийняло студентів та надало виробничі потужності для виконання поставлених завдань.

Шість тижнів переддипломної практики були насиченими та надзвичайно цікавими. За результатами практичної підготовки здобувачами освіти проаналізовано організацію та управління виробничими процесами на швейних підприємствах, закріплено технічні прийоми розроблення технологічної та конструкторської робочої документації з використанням сучасного обладнання.

Під час захисту звітів здобувачі представили результати роботи відповідно обраної тематики кваліфікаційної роботи: розробку авторських творчих проєктів; розробку конкретних пропозицій по удосконаленню технологічних процесів, пов’язаних з поліпшенням техніко-економічних показників виробництва; розв’язання конкретної науково-дослідної задачі в умовах виробництва. Також було представлено результати по дослідженню військового одягу.

Результати досліджень було представлено на конкурсах та апробовано на конференціях різних рівнів.

Здобувачі вищої освіти кафедри моди та стилю продемонстрували високий рівень підготовки, працелюбність та наполегливість, що було позитивно оцінено керівництвом підприємств. Це підтверджується пропозиціями щодо працевлаштування випускників на зазначених підприємствах.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву швейних підприємств та організацій за можливість для студентів застосувати свої теоретичні знання та отримати практичний досвід. Досвід, здобутий на виробництві, завжди є безцінним. Сподіваємось на подальшу співпрацю!

08.10.2024