КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЕКО-КВЕСТ ДЛЯ ПЕРШОКУРСНИКІВ У КНУТД

У вересні студентський профком разом із Студентським науковим гуртком «Еко-клуб КНУТД» провели традиційний для університетської спільноти захід — Еко-квест для першокурсників. Ця подія має на меті привернути увагу студентів до проблем екології, пропаганди здорового способу життя, а також ознайомити першокурсників із інфраструктурою Київського національного університету технологій та дизайну. Захід сприяє згуртуванню молоді навколо важливих суспільних проблем, спрямовує до свідомого вибору напряму для майбутньої діяльності та допомогає виявити активних студентів і майбутніх лідерів.

Уперше еко-квест було проведено у 2015 році, і з кожним роком він набуває все більшої популярності, залучаючи дедалі більше представників університетської спільноти.

 

Цьогоріч до участі долучилося близько 100 учасників і волонтерів. Після завершення занять команди студентів об’єдналися у 9 груп, отримали інструкції з правил та вирушили у подорож, яка передбачала 10 тематичних локацій: «Хто я?», «Еко-зарядка», «Еко-квіз», «Зона енергії», «Живе ЕКО», «Сортуй», «Еко-крокодил», «Еко-ланцюг», «Second Life» та «Збережи землю».

 

Захід став яскравою і незабутньою подією як для учасників, так і для організаторів. Під час урочистого завершення учасників та організаторів привітала Людмила Михайлівна Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та міжнародної діяльності.

Вона нагородила переможців призами та вручила грамоти всім учасникам. Людмила Михайлівна підкреслила важливість дотримання принципів сталого розвитку, звернувши увагу на необхідність відповідального ставлення до довкілля та усвідомлення ролі кожного у розв’язанні екологічних проблем.

 

На завершення варто відзначити особливу роль тих, хто упродовж 10 років брав участь у діяльності  Еко-клубу, захищаючи довкілля через екологічні ініціативи, а зараз боронить нашу рідну українську землю від ворогів. Їхня мужність та відданість — приклад для всіх нас. Завдяки захисникам і захисницям Україна стоїть міцно, а майбутні покоління зможуть не тільки жити у вільній країні, а й дбати про її природу, продовжуючи шлях відповідального ставлення до світу навколо. Вони боронять наші життя сьогодні, щоб ми могли дбати про нашу землю завтра!

08.10.2024