КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИСТАВКА «ПЛИН | THE FLOW» ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ СВЯТОСЛАВА ПОДЛЕВСЬКОГО

5 жовтня 2024 року у відомій київській галереї SOVIART (Асоціація артгалерей України ЦСМ «Совіарт») відбулося відкриття колективної виставки «ПЛИН | THE FLOW» талановитих українських художників Леоніда Берната, Андрія Гуренка,  Віктора Дейсуна, Святослава Подлевського та Валерія Шкарупи.

Колектив факультету дизайну КНУТД привітав з відкриттям проєкту «ПЛИН» українського художника Святослава Подлевського, кандидата історичних наук, доцента кафедри графічного дизайну.

На відкритті виставки були присутні декан факультету дизайну Калина Пашкевич, викладачі кафедри графічного дизайну Євген Гула, Руслана Безугла, Олександр Васильєв, Алла Осадча, Марина Полякова, Богдан Тимофієнко, а також студенти і аспіранти факультету дизайну.

Як зазначив у вітальному слові на вернісажі  Святослав Подлевський, проєкт «ПЛИН | THE FLOW» від творчого об’єднання БЖ-АРТ та галереї Soviart був вартий очікування. На його думку, це складна виставка, вона не має пафосних соціальних підґрунть, вона – поза цим. Плин – це алегорія метафізичної цілісності, невпинного руху світу матерії та духу в єдності.

Від імені колективу факультету дизайну КНУТД Калина Пашкевич, декан факультету, привітала талановитих митців з відкриттям виставки і наголосила, що під час війни саме мистецтво є тією опорою, яка дає сили працювати і вірити у світле майбутнє.

«ПЛИН | THE FLOW» – це проєкт, у якому представлено роботи п’ятьох митців, відмінних у зовнішніх чинниках, але об’єднаних спільним пошуком втілення невербальних власних ідей у візуальні форми. В час інформаційного хаосу, війни, важких випробувань варто зупинитись і віднайти для себе й у собі справжні цінності.

Вітаємо нашого колегу, талановитого художника Святослава Подлевського з відкриттям виставки і бажаємо йому реалізації нових проєктів, натхнення і креативності!

 

Виставку «ПЛИН | THE FLOW» можна відвідати до 20 жовтня 2024 року (середа-неділя з 11.00 до 17.00) за адресою Андріївський узвіз, 22А, галерея Soviart.

 

09.10.2024