КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПЕРСОНАЛЬНА ВИСТАВКА АЛЛИ ОСАДЧОЇ «КВІТКОВА ФЕЄРІЯ»

7 жовтня 2024 року у Виставковому центрі «Мистецький простір» відбулось урочисте відкриття персональної виставки «Квіткова феєрія» Алли Осадчої, доктора філософії з дизайну, старшої викладачки кафедри графічного дизайну, членкині Спілки дизайнерів України, Національної спілки художників України, Міжнародного арт-об’єднання «Повертайся живим!».

Церемонію відкриття розпочав ректор КНУТД Іван Грищенко, професор, доктор економічних наук, академік Національної академії педагогічних наук України. Іван Михайлович наголосив, що це 15-та виставка творчих робіт талановитих митців, художників університету, кожен з яких має свою техніку, манеру написання картин, проте всі талановиті, і окрім, мистецької творчості – навчають студентів, передають свої знання. Саме такий викладацький склад творчих кафедр університету дає можливість КНУТД поєднувати мистецьку і технологічну складові в навчанні студентів, і входити до світових шкіл мистецтва, дизайну та отримувати світове визнання і займати високі позиції у міжнародних рейтингах.

Алла Осадча закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури, майстерню вільної графіки професора Миколи Компанця та здобула кваліфікацію художник-графік. Працює в галузі станкової та книжної графіки та живопису. Пані Алла учасниця численних міжнародних та всеукраїнських виставок, її роботи зберігаються у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

У 2024 році Алла Миколаївна захистила дисертаційну роботу зі спеціальності «Дизайн» під керівництвом Тетяни Кротової, доктора мистецтвознавства, професора і отримала ступінь доктора філософії з дизайну.

На відкриття виставки прийшло багато почесних гостей – друзів і колег Алли Миколаївни – знаних митців, відомих учених і громадських діячів у галузі мистецтва та дизайну, журналістів, артистів, представників закладів вищої освіти та громадських організацій.

У вітальному слові Євген Гула, художник-живописець, професор, заслужений працівник освіти України, член Національної спілки художників України розповів про творчу та освітню діяльність художниці. Понад 20 років Алла Миколаївна працює в КНУТД на кафедрі графічного дизайну, передає свої знання й майстерність молодому поколінню. Євген Петрович щиро подякував ректору університету Івану Михайловичу Грищенко за  організацію виставкового центру «Мистецький простір» в КНУТД, який назвав «храмом мистецтва».

Приєднались до привітання з нагоди персональної виставки Алли Осадчої її колеги із Литви. У відеозверненні від Саулюса Круопіса, знаного литовського художника та організатора мистецьких пленерів на Балтійському узбережжі, засновника Міжнародного мистецького об’єднання «МІСТ», члена Литовської Спілки Художників пролунали слова підтримки Україні в складний воєнний час та теплі слова молодій художниці Аллі Осадчій з нагоди відкриття вернісажу.

Від колег – художників, які під час війни вступили до Міжнародного арт-об’єднання «Повертайся живим!», Аллу Миколаївну привітала Еллен Орро, членкиня Національної спілки художників України. Пані Еллен високо оцінила картини Алли Осадчої, її манеру виконання робіт та колірну гаму експонатів.

Наповнений життєвою енергією і позитивними словами був виступ Сергія Комісарова, члена Національної спілки журналістів, заслуженого журналіста України, співзасновника Міжнародного арт-об’єднання «Повертайся живим!», організатора пленерів та виставок, шеф-редактора Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО.

Сергій Комісаров разом із Сергієм Хлоповим, директором КП «Майстерня-музей М.О. Врубеля», вручили ректору КНУТД Івану Грищенку Почесну грамоту за вагомий внесок у розвиток сучасного образотворчого мистецтва та медаль «За вірність національній ідеї». Також почесні гості  відзначили Аллу Осадчу Подякою за високий професіоналізм.

Павло Шарко, художник, член Національної спілки художників України, член Міжнародного арт-об’єднання «Повертайся живим!» в своєму виступі подякував керівництву КНУТД за організацію чудової виставки, підкреслив важливість таких мистецьких заходів для виховання молоді та для підтримки українців під час війни.

До привітань з нагоди відкриття персональної виставки Алли Осадчої приєдналась відома українська мисткиня Марія Жилка, яка живе і працює в Іспанії, є членкинею Міжнародного творчого об’єднання «Пасео де Арте» іспанського міста Севіл’я.

Урочисте відкриття відбувалося на тлі музичного та танцювального супроводу від студентів кафедри сценічного мистецтва ННІККІ КНУТД, Виступи талановитих молодих виконавців зачарували красою і чуттєвістю та полонили учасників заходу.

 

Ведуча події Людмила Ардельян, заслужена артистка України, відома українська акторка театру і кіно, доцент кафедри сценічного мистецтва КНУТД, координаторка ВЦ КНУТД «Мистецький простір» подякувала всім присутнім та побажала безкінечного пізнання краси і знайомства з новими талановитими художниками на майбутніх зустрічах у виставковому центрі КНУТД «Мистецький простір».

Художні роботи, представлені на цьому вернісажі, виконані в різні часи та в різних техніках займають один із аспектів багаторічної й різнопланової творчої діяльності талановитої мисткині Алли Осадчої. На виставці представлено понад 25 картин, які оспівують красу та велич  нашої рідної землі. В центрі виставки –  чарівні флористичні композиції, які додають свіжості та краси виставковому центру КНУТД «Мистецький простір». Цей яскравий творчий проєкт надає поціновувачам сучасного мистецтва можливість хоча б на час відвідування виставки відволіктися від непростих реалій нашого воєнного сьогодення і зануритися у яскравий світ фантазії художниці.

Виставка «Квіткова феєрія» Алли Осадчої відкрита для відвідувачів до 30 жовтня 2024 р. у виставковому центрі «Мистецький простір» Київського національного університету технологій та дизайну за адресою вул. Мала Шияновська (Немировича-Данченка), 2, корпус 4. Запрошуємо усіх бажаючих!

 

10.10.2024