КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СЕМІНАР-ТРЕНІНГ «ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК МОЛОДІ В УМОВАХ ВІЙНИ» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 076 «ПІДПРИЄМНИЦТВО ТА ТОРГІВЛЯ»

30 вересня 2024 року для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 076 «Підприємництво та торгівля» відбувся семінар-тренінг «Професійний розвиток молоді в умовах війни», приурочений до Міжнародного дня миру.

Мета семінару-тренінгу полягає в аналізі впливу війни на молодь, формуванні позитивного ставлення та впевненості у своїх силах, підвищенні внутрішньої мотивації до досягнення особистісних і професійних цілей, а також у розвитку практичних навичок для адаптації до нових реалій.

 

Спікерами заходу стали: Талят Бєлялов завідувач кафедри підприємництва та бізнесу та Амєт Люманов засновник ТОВ «ОФІССВІТ-КИЇВ», «РЕКЛАМНА АГЕНЦІЯ «ФРІ ГРУП», директор ТОВ «ОКШИНА».

 

Пан Амєт під час свого виступу акцентував увагу на численних викликах, з якими стикається українська молодь у контексті повномасштабного вторгнення росії в Україну. Він зазначив, що війна не лише створює небезпеки, а й відкриває нові можливості для особистісного та соціального розвитку. Передусім, кризова ситуація спонукає молодь до переосмислення своїх життєвих цінностей і цілей. В умовах невизначеності молоді люди змушені знаходити нові шляхи для самореалізації, що сприяє підвищенню їхньої внутрішньої мотивації.

Пан Амєт навів приклади молодих українців, які, попри труднощі, започатковують власні проєкти, активно залучаються до волонтерства та громадської діяльності, демонструючи надзвичайну стійкість та креативність.

Крім того, він підкреслив важливість позитивного ставлення до майбутнього.

Семінар-тренінг був спрямований на формування позитивного ставлення молоді до свого майбутнього, активізацію процесу працевлаштування та підвищення рівня внутрішньої мотивації для досягнення особистих цілей. Учасники отримали можливість розширити свої знання та компетенції у питаннях соціальної згуртованості, громадянської участі та толерантності, що сприятиме зміцненню молодіжної політики на основі активної участі, а також практичні рекомендації щодо підтримки молоді в умовах війни та залучення її до процесу відновлення країни.

Цей захід став важливим кроком у розвитку молодіжної роботи під час війни, покликаним надати підтримку та впевненість молоді у їхніх силах та можливостях.

Учасники семінару висловили подяку Амєту Люманову та Таляту Бєлялову за цікаву презентацію бізнес-симуляції, докладне та зрозуміле викладення матеріалу, професійне консультування, продуктивну інтерактивну ділову атмосферу.

11.10.2024