КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КРУГЛИЙ СТІЛ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ОПП «ЦИФРОВЕ МИСТЕЦТВО»

3 жовтня 2024 року кафедрою цифрового мистецтва було проведено круглий стіл за підсумками відвідування художньої виставки Олексія Потапенка «МОЯ ПЛАНЕТА» в Національному музеї Тараса Шевченка.

Здобувачі освіти ОПП «Цифрове мистецтво» спільно із організатором зустрічі доцентом кафедри цифрового мистецтва Олесею Рибченко,  мали нагоду зустрітися з колекціонером Лесею Кочергіною, яка провела для них кураторську екскурсію.

Представлений виставковий проєкт «МОЯ ПЛАНЕТА» охоплює п’ять тематичних частин: «Українські сузір’я», «Моя земля», «Українські символи», «Українські свята» та «Графіка». Олексій Потапенко репрезентував здобутки різних періодів власної творчості, починаючи від 30–40-х рр. ХХ ст. до робіт створених у 2024 році. Враховуючи такий потужний часовий діапазон, можна вважати проєкт ретроспективним, що надає можливості глядачеві якнайкраще зрозуміти особистість автора і його творчі пошуки. Здобувачі освіти занурились у захоплюючу атмосферу трьох великих залів музею, а також змогли  повною мірою відчути внутрішні мистецькі рефлексії світу художника. Захід мав на меті навчити молодих митців організації великого художнього проєкту в стінах музею, а здобуті знання можуть бути застосовані в подальшому навчанні чи в розробці власних проєктів.

Під час круглого столу здобувачі освіти обговорили  концепцію проєкту, проаналізували особливості експозиції виставки, на якій було представлено 136 картин художника, зібраними за певними темами, окреслили особливості, що впливають на сприйняття експозиції і розуміння ідеї, що закладено художником.

Адже, важливим для художників-початківців ще на етапі навчання є не лише формування власного авторського почерку митця, а й розвиток комплексного мислення для втілення творчих ідей, зокрема організація їх у великі проєкти, з подальшим експонуванням у галереях чи музеях.

 

Такі заходи є важливим аспектом процесу навчання і виховання молоді, це спонукає здобувачів освіти до глибокого вивчення культурно-історичного надбання України і дослідження актуальних мистецьких проєктів Києва.

15.10.2024