КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ПРИВАТНОГО ТА ПУБЛІЧНОГО ПРАВА ВІДВІДАЛИ КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У СКЛАДІ ВЕРХОВНОГО СУДУ

10 жовтня 2024 року під час проведення тижня права в Київському національному університеті технологій та дизайну доцентка кафедри приватного та публічного права Інна Коваленко зі студентами кафедри приватного та публічного права відвідали Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду.

 

Здобувачі вищої освіти мали можливість відслідкувати усі стадії касаційного процесу на прикладі певної заяви, від її реєстрації до винесення рішення суду. Відповідно студенти відвідали канцелярію та архів КАС ВС, суддівські кабінети та судові зали. Родзинкою екскурсії стало постановочне судове засідання, учасниками якого стали самі студенти кафедри приватного та публічного права за сценарієм наданим працівниками КАС ВС. Вони могли спробувати себе в ролі суддів, представників сторін, свідків, а також мали змогу поставити запитання щодо особливостей процесу представникам КАС ВС.

На завершення заходу у конференц-залі КАС ВС відбулася зустріч з головою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайлом Смоковичем, на якій він розповів про роботу суду, поділився життєвим досвідом та відповів на усі поставлені студентами питання.

16.10.2024