КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО РОЗВИТКУ: СПІВПРАЦЯ ФАКУЛЬТЕТУ ХБТ ЗІ ШКОЛОЮ І–ІІІ СТУПЕНІВ № 309 ДАРНИЦЬКОГО РАЙОНУ М. КИЄВА

Факультет хімічних і біофармацевтичних технологій активно співпрацює з молоддю і розуміє, що цікавить сучасних підлітків. Віртуальна реальність, штучний інтелект, екологічні технології, дизайн, мода – через екскурсії та майстер-класи факультет демонструє, як ці напрями поєднуються з природничими науками, та допомагає учням знайти свою унікальну «формулу успіху».

8 жовтня факультет гостинно відкрив двері для старшокласників школи № 309 м. Києва.

Ознайомлення розпочалося з кафедри біотехнології, шкіри та хутра. Науково-педагогічні працівники кафедри розповіли про перспективи біотехнологічної галузі, організували спілкування зі студентами та поінформували про можливості навчальних лабораторій. Учні взяли участь у майстер-класі «Біологія клітини», що передбачав мікроскопію, підготовку препаратів та дослідження епідерми листя.

  

Науково-педагогічні працівники кафедри хімічних технологій та ресурсозбереження представили потужні лабораторії, розповіли про особливості навчання та освітні програми, міжнародну співпрацю та перспективи участі в інтернаціональних проєктах. Гості відвідали Центр 3D-технологій, де ознайомилися із виробами, виготовленими студентами.

На кафедрі промислової фармації старшокласники побачили сучасне обладнання, яке використовується у фармацевтичній галузі та дізналися про наукові дослідження, що провадяться на кафедрі. Вони також отримали інформацію про вступ на програми «Інноваційна фармацевтика», «Промислова фармація», «Європейська космецевтика». Також учням розповіли про проєкти, реалізовані спільно з фармацевтичними підприємствами України, зокрема про інтенсив «Farmak ChemPRO 2.0» та іменну стипендію від АТ «Фармак».

  

Традиційно, працівники кафедри провели практичний майстер-клас із виготовлення твердих лікарських форм і солодкого вітамінізованого продукту методом відцентрового формування волокон. Учні мали можливість долучитися до процесу виготовлення, а відтак отримали подарунки та інформаційні матеріали.

Такі зустрічі формують уявлення про практичні можливості навчання на програмах факультету. Сподіваємося, що учні зацікавилися і доєднаються до нашої дружної студентської родини!

16.10.2024