КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УКРАЇНА – КАЗАХСТАН – УЗБЕКИСТАН АБО КОЛИ ВІДСТАНІ НЕ Є ПЕРЕШКОДОЮ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОГО СПІЛКУВАННЯ

11 жовтня 2024 року здобувачі освіти факультету управління та бізнес-дизайну мали змогу прослухати нон-стоп лекції іноземних лекторів за двома цікавими темами, а саме:

«Креативне мислення у сучасному середовищі» лектора Гульчехри Назруллаєвої, науковиці Бухарського державного університету (Узбекистан).

Креативне мислення – це нестандартний, оригінальний тип мислення, здатний привести до несподіваних рішень чи нових відкриттів. Воно потрібне у кожній професії: у торгівлі, військовій справі, журналістиці, юриспруденції тощо.

А тому всі студенти факультету управління та бізнес-дизайну спеціальностей 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг» отримали важливий та цікавий матеріал.

 

та «Досвід розвитку підприємництва в Республіці Казахстан» лекторки Айгуль Дарибекової, к.е.н, доцента, науковиці Карагандинського державного технічного університету (Казахстан).

Від початку повномасштабної війни в Україні місцеві компанії в Казахстані відмовляються співпрацювати з росією та шукають нових партнерів. Для українського бізнесу, це можливість масштабуватися та знайти партнерів на азіатському ринку.

Ознайомлення з умовами та перешкодами ведення бізнесу в Казахстані – було цікавим та дало змогу студентам провести порівняльний аналіз із Україною.

 

Загалом студенти факультету управління та бізнес-дизайну долучилися до інтелектуального марафону. Тисячі кілометрів відстані не стали перешкодою для цікавих змістовних лекцій, емоційного спілкування та закладання основи для подальшої співпраці.


Щиро вдячні колегам із Узбекистану та Казахстану за теплу атмосферу та підтримку!

22.10.2024