КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПАМ’ЯТІ ВИПУСКНИКА КНУТД ВОЛОДИМИРА РАДЧЕНКА

Ось іще збіг один рік від раптової втрати та передчасного відходу у засвіти надійного друга нашого університету, генерала армії, двічі очільника СБУ України, секретаря Ради національної безпеки і оборони України та багатьох інших найвищих державних посад Володимира Радченка.

У житті, як на довгій ниві: інколи за поворотом чекає те, про що навіть гадки не мав і до чого не готувався. Думаємо, так вийшло і в професійній діяльності Володимира Радченка. Планував стати хіміком, йому ж запропонували захищати Батьківщину. Та ще й у специфічній службі.

Але, погодьтесь, не запропонують роботу тому, у кому не бачать потенціал, готовність і вміння освоювати нове. Усі ці якості мав випускник КНУТД, бо пройшов непростий шлях від лейтенанта до генерала. Звичайно, завдяки особистим здібностям і працьовитості. Завдяки тому, що в університеті здобув не лише фахові знання, а й навчили та привили викладачі майбутньому високопосадовцю любов до самовдосконалення.

Життєвий приклад Володимира Івановича – підтвердження того, що студенти чують постійно: працюйте щоденно і системно. Засвоюйте не лише фахові дисципліни, а й цікавтеся культурою, мистецтвом, аби бути всебічно розвиненою людиною. Володимир Радченко був надзвичайно дисциплінованим, організованим, цілеспрямованим, ерудованим та надійним…

Володимир Радченко – генерал. Усі випускники університету генеральські пагони не носитимуть. Але кожен повинен бути генералом за знаннями і досвідом на робочому місці, у прагненнях та служінні українському народові.

І ще одне, чому вчить життя Володимира Радченка. Небагатослівний і послідовний у своїх рішеннях і переконаннях Володимир Іванович вважав, що справжній чоловік повинен тримати слово за будь-яких обставин та все життя вчитися. Випускник університету в наш час швидких змін має швидко адаптуватись до нових умов. Не лише як найманий працівник, а й як організатор своєї професійної діяльності і життя. Університет для такої підготовки створює всі умови. Студент має пам’ятати: шанс є в того, хто його використовує.

Сьогодні, у лихоліття війни, вшановуючи пам’ять нашого знаного випускника-генерала, який обіймаючи високі посади завжди стояв на захисті інтересів держави, ми теж підставляємо плече нашим захисникам в обороні України. Представники КНУТД несуть службу на фронті. Продукція, виготовлена за технологіями працівників університету, допомагає солдатам на суші, у повітрі й на воді. Це наш прямий внесок в оборону. А водночас університет здійснює якісну підготовку високоякісних креативних, технологічних,  інноваційних, творчих фахівців для повоєнної відбудови і розвитку України у майбутньому. Цьому слугують і слугуватимуть наукові розробки та підготовка фахівців для багатьох галузей, які відбудовуватимуть нашу державу.

То ж найкраща пам’ять і вшанування нашого випускника – у справах, які робимо. Ми пишаємось нашим випускником-генералом. І маємо робити все для того, аби про кожного випускника надходили до КНУТД похвальні відгуки. Поки людину і її справи пам’ятають, кажуть, вона живе…

Вшановуючи Володимира Радченка, наслідуймо його в несінні служби українському народові й Україні, кожен на своєму місці!

22.10.2024